Shopping i Stockholm

Hvis du har tenkt deg på juleshopping, er utvalget og omfanget i Stockholm uslåelig. Her finnes noe for enhver smak, stil og budsjett. Vi ønsker å dele noe av det vi vet med deg, veilede deg gjennom Stockholms handlegater, og fortelle deg hvilke hoteller som ligger i nærheten.Juleshopping i Stockholm

Stockholm glitrer i førjulstiden! Det er julestemning overalt. Den røde løperen er rullet ut på Biblioteksgatan, og lysene gjør byen lun og koselig. Gå ikke glipp av en tur til NK for å se deres legendariske julevindu, som har nytt tema hvert år. Gå gjennom dørene og beundre det gigantiske juletreet som strekker seg opp over flere etasjer. Spaser til Gamla Stan og opplev den levende adventskalenderen som åpner en ny luke hver dag kl. 18.15, et eller annet sted i Gamla Stan fra 1.–24. desember.

Du bør heller ikke gå glipp av noen av Stockholms julemarkeder. Både Skansen og Gamla Stan har populære og travle julemarkeder. Kjøp kunsthåndverk, pølser av høy kvalitet, keramikk, ull og lærprodukter. Nyt gløgg, pepperkaker og lussekatter, mens du titter på de mange bodene og kjenner den gode julestemningen.

Hvis du foretrekker å gjøre hele handelen på ett sted, finnes det mange kjøpesentre og varehus både i og utenfor byen. Vi har satt sammen en liste over noen av favorittene våre blant kjøpesentrene her.

Handlegater i Stockholm

Individuell stil og budsjett spiller en stor rolle når du planlegger en handletur. Vi mener at de følgende tre områdene tilbyr shopping for alle, avhengig av hva du er ute etter:

Trendy og vintage

Hvis du liker å oppdage mindre butikker og unike designere, eller utforske velassorterte vintage-butikker, bør du ikke gå glipp av et besøk til SoFo på Södermalm i Stockholm. Mens du er på Söder, bør du få med deg en spasertur langs sjarmerende Gotgatsbacken. Det nærmeste hotellet vårt er Scandic Malmen, som ligger rundt et kvartal fra hjertet av SoFo.

Hoteller nær trendy shopping:

Scandic Malmen
Götgatan 49–51

Scandic Sjöfartshotellet
Katarinavägen 26

Eksklusiv design

Hvis du liker mote av kjente designere og motehus, anbefaler vi Sturegallerian, Biblioteksgatan, Birger Jarlsgatan og NK. Her finner du alt fra Gucci, Louis Vuitton og Marc Jacobs til Acne, Filippa K og Hope.

Hoteller nær eksklusiv shopping:

Scandic Anglais
Humlegårdsgatan 23

Scandic Park
Karlavägen 43

Valuta for pengene

Hvis du er ute etter moteriktige og trendy klær til rimeligere priser, bør du ta turen til Drottninggatan i byen. Her finner du mange av de store kjedebutikkene, som Zara, Indiska, Lindex og flere HM-butikker med forskjellig fokus.

Hoteller nær rimeligere shopping:

Scandic Grand Central
Kungsgatan 70

Haymarket by Scandic
Hötorget 13–15

Scandic No 53
Kungsgatan 53

Scandic Klara
Slöjdgatan 7

Scandic Norra Bantorget
Wallingatan 15

Scandic Continental
Vasagatan 22