Shopping i Berlin

Berlin er ikke bare kjent for å ha et mangfoldig kulturtilbud og et verdenskjent natteliv: den tyske hovedstaden er også et mekka for shoppingglade. Vi introduserer deg for de beste shoppingsentrene, handlegatene og kjøpesentrene i Berlin – fra små, trendy butikker til store shoppingsentre. 

Shopping i Berlin

Berlin er en spesielt fornøyelig destinasjon hvis du er glad i shopping. I motsetning til mange andre tyske byer, har  Berlin flere sentre. Dette skyldes delvis historiske grunner, med den 28-årige inndelingen av øst og vest. En annen faktor er størrelsen på hovedstaden og byens relaterte infrastruktur. For å unngå flaskehalser og store folkemasser på ett og samme sted, ble menneskene i metropolen spredt ut ved å etablere forskjellige sentre. Siden gatene i Berlin ofte er ganske travle, virker det fornuftig å bruke lokal offentlig transport. T-banelinjen U2 forbinder de vestlige og østlige delene av byen og går til den elegante handlegaten Kurfürstendamm samt til Potsdamer Platz og Alexanderplatz. Dette gjør den til et perfekt alternativ når du vil finne de mest spennende motetrendene i Berlin.

Shopping i Berlin – hva finnes?

Shopping i den vestlige delen av Berlin

Rundt Kurfürstendamm, som kalles City West, finner besøkende det gamle sentrum av den vestlige delen av byen. Dette området har gjennomgått en vellykket fornyelse de siste årene. Trendy butikker har nå åpnet opp her blant luksuriøse merker, for å fri til et yngre publikum. Langs gatene «Kudamm» og Tauentzienstrasse finner du det store og verdenskjente shoppingsenteret KaDeWe, nye Bikini Haus, eksklusive luksusmerker, sportsbutikker, klassiske moteforretninger og sist, men ikke minst et av byens landemerker for shopping – det imponerende Europa-Center.

Shopping i den østlige delen av Berlin

Shoppingområdet i den østlige delen strekker seg fra Alexanderplatz via Friedrichstrasse til Potsdamer Platz. Her finner du noe for enhver smak og lommebok. Det største utvalget av butikker finner du i Alexa på Alexanderplatz. Den som har et øye for det eksklusive og dyre, bør ta en spasertur langs Friedrichstrasse. Quartier 206 er ikke bare en arkitektonisk perle, her tilbys en førsteklasses shoppingopplevelse for alle som er ute etter et godt kjøp. Det er også mange steder å lete etter rimelige skatter på Potsdamer Platz. Arkadene på Potsdamer Platz og Mall of Berlin er spesielt populære blant shoppingturister.

Scandic Hotels: Beste kjøpesentre i gangavstand

Våre to Scandic-hoteller i Berlin, Scandic Berlin Kurfürstendamm og Scandic Berlin Potsdamer Platz lar deg komfortabelt nyte en shoppingtur til fots. Etter en lang dag med shopping, kan du slappe av i en komfortabel seng eller bruke trenings- og badstueområdet vårt for å slappe av. Her er fordelene med å bestille med oss:

 • Byhoteller med sentrale beliggenheter
 • Mindre enn 15 minutter til fots fra Tiergarten
 • Andre severdigheter like i nærheten (som KaDeWe, zoologisk hage, Brandenburger Tor og Gropius-bygningen)
 • Gratis WiFi
 • Barn på opptil 12 år får opphold og frokost uten ekstra kostnad
 • Romslige og komfortable rom
 • Omfattende frokost med økologiske og allergikervennlige produkter
 • Parkering rett ved hotellet
 • Skandinavisk stil i Tyskland
 • Lun og vennlig service
 • Bestill direkte på nettsiden vår og få de beste tilbudene