Scandics Reservasjonsbetingelser

Generelt

Du og hotellet er enige i betingelsene for leie av hotellrom. Navnet på selskapet som driver hotellet (i det følgende kalt "Scandic" eller "hotellet") og som du inngår avtale med, fremgår av booking-bekreftelsen Med mindre det er gjort egne avtaler, skal følgende regler gjelde. Egne regler gjelder for konferanser og gruppereservasjoner. 

Booking og bekreftelse

En booking er bindende idet den er bekreftet og du har mottatt en bookingbekreftelse. Dette kan gjøres muntlig, skriftlig eller via bookingsystemet. Når du gjennomfører en booking, må du oppgi navn, adresse, ankomst og avreise samt betalingsmåte. Ulike regler gjelder for ulike priser, se mer informasjon om priser. For å booke et rom på Scandic, må du være minst 18 år. Hvis du booker et rom for en mindreårig er du ansvarlig uansett om du skal oppholde deg der sammen med den mindreårige eller ikke. NB! På Scandic Anglais, Scandic Continental, Grand Central by Scandic og Haymarket by Scandic i Stockholm og Scandic Paasi i Helsinki kan mindreårige under 18 år ikke oppholde seg uten tilsyn av voksen, og det holder ikke med skriftlig tillatelse. Av sikkerhetsgrunner kan vi kun gi våre ansatte og innsjekkede gjester tilgang til hotellrommene og andre reserverte områder.

Last ned og fyll ut skjema for tillatelse for mindreårig (pdf)

Ankomst og avreise

Tidspunkt for ankomst og avreise varierer avhengig av bookingen og prisen du fikk oppgitt. Les vår utfyllende beskrivelse med opplysninger om din spesifikke booking her.

Kansellering og manglende oppmøte

Regler for kansellering varierer avhengig av prisen du fikk oppgitt da du booket. Vennligst les nøye gjennom våre nærmere opplysninger om priser. Med mindre annet er avtalt på tidspunktet for bookingen, eller prisen du har valgt har andre regler, kan bookingen kanselleres frem til kl. 18:00 lokal tid på ankomstdagen. Dersom du ikke møter opp og ikke har kansellert på forhånd, eller du kansellerer etter kl. 18:00, vil du belastes for én natt. Dersom hotellet har pådratt seg kostnader på grunn av din booking, må du også dekke disse.

Tidlig ankomst og åpne opphold

Dersom du har booket for en spesifikk periode, men forlater hotellet tidligere, kan dette resultere i endring av pris. Kontakt hotellet for å gi beskjed om din avreise. Dersom du bor på hotellet i et uavklart tidsrom og utvider ditt opphold med én natt om gangen, bør du varsle hotellet om din avreise før kl. 18:00 dagen før. Ellers vil du bli belastet for én ekstra natt. Hvis hotellet ikke lenger kan holde rommet tilgjengelig for deg, skal du underrettes om dette før kl. 18:00 dagen før avreise er påkrevet.

Hotellets forpliktelser og dine krav

Dersom hotellet ikke kan gi deg et rom som avtalt, skal du, uten ekstra kostnad, tilbys et tilsvarende eller bedre rom på hotellet eller på et annet hotell med tilsvarende standard. Spesifiser dine ønsker når du booker for å være sikker på at hotellet er godt nok forberedt. De fleste rommene på våre hoteller er ikke-røyk. Ønsker du å røyke på hotellrommet ditt, vennligst be om et rom der røyking er tillatt når du booker. Dersom en gjest bryter røykeforbudet, kan hotellet kreve gjesten for påfølgende kostnader. Ønsker du å ha med kjæledyr, vennligst opplys om dette når du booker.   

Betaling

Forhåndsbetaling kreves for noen rompriser. Les utfyllende informasjon om priser her. Dersom du kansellerer bookingen etter fristen, kan hotellet holde tilbake bookinggebyret/forhåndsbetalingen. Normalt må hotellregningen betales når den mottas, som oftest når du ankommer hotellet. Alle våre hoteller aksepterer de vanligste kredittkortene og betalingskortene. Hotellet er imidlertid ikke forpliktet til å akseptere andre kredittkort eller betalingskort, sjekker, verdikuponger eller fremmed valuta med mindre dette er avklart med hotellet på forhånd. 

Turistavgifter

Frankfurt am Main innkrever en turistavgift for hver tilreisende gjest og per oppholdsdøgn. Denne avgiften beregnes i tillegg til de ytelsene man har bestilt og den betales på hotellet. Unntak er yrkesmessige besøk og personer som iht. turistavgiftsbestemmelsen til byen Frankfurt am Main er gjester som er fritatt for avgiften (spesielt skoleelever som er på skoletur). Gjesten må selv føre bevis for dette. På hotellene i Berlin og Hamburg gjelder den samlete prisen uavhengig av om et overnattingsgebyr hhv. en kultur- og turistavgift kommer i tillegg.

Oppbevaring av verdisaker og bagasje 

Dine verdisaker kan oppbevares i hotellets låsbare oppbevaringsbokser der disse er tilgjengelig. Hotellet kan oppbevare bagasjen din i et låst bagasjerom. Ikke sett fra deg bagasje uten tilsyn i hotellets resepsjonsområde. Av sikkerhetsmessige grunner er ikke hotellet pliktig til å lagre eiendom av høy verdi eller eiendom som kan medføre fare for sikkerheten for hotellets ansatte eller gjester. Hotellet står ikke ansvarlig for bagasje du oppbevarer på hotellrommet eller i bagasjerommet.

Din egen sikkerhet

Vær alltid oppmerksom på hvor nødutganger, alarmknapper og brannslokkingsutstyr befinner seg. Sjekk informasjonen på innsiden av din hotellromdør. Les også brosjyren "Å bo på hotell".

Behandling av personopplysninger

Scandic-konsernet behandler personopplysninger om brukere av våre tjenester og produkter. Scandic Hotels AB og hotellet er begge ansvarlig for behandlingen av personopplysninger som gjelder reservasjonen din. I dette avsnittet omfatter henvisninger til Scandic både Scandic Hotels AB og hotellet.     

Personopplysningene du oppgir brukes av Scandic til å vedlikeholde, administrere, overvåke og motta betaling for tjenestene du har reservert. Dette gjelder også kommunikasjon som minner deg på eller informerer deg om din reservasjon eller tilbud og informasjon forbundet med din reservasjon før, under og etter oppholdet. I tillegg kan dine personopplysninger brukes til formålene som fremgår av Scandics Personvernbetingelser

Dersom du er medlem av Scandic Friends, kan personopplysningene brukes til å supplere din Scandic Friends-profil, og behandlingen av personopplysninger i denne sammenheng er regulert av Betingelser for Scandic Friends-Medlemskap. Er du ikke medlem av Scandic Friends, kan Scandic bruke personopplysningene til å opprette en profil for deg, f.eks. ved å kombinere dine opplysninger med tidligere reservasjoner eller opplysninger fra cookies, som gjør det mulig for Scandic å tilby en mer fleksibel og tilpasset brukeropplevelse. Dette betyr at du vil motta tilbud og informasjon som er mer relevant for deg i tillegg til forbedrede tjenester.  

Dersom du senere blir medlem av Scandic Friends, kan personopplysningene brukes til å supplere din profil, og behandlingen av personopplysningene vil deretter behandles i samsvar med Betingelser for Scandic Friends-Medlemskap

Når du gjennomfører en reservasjon på vegen av en annen, må du sørge for at vedkommende samtykker til at Scandic behandler hans eller hennes personopplysninger i henhold til disse betingelsene.  

For mer informasjon om Scandics behandling av personopplysninger og om hvordan du kan kontakte Scandic i forbindelse med behandlingen av dine personopplysninger, vennligst les våre Personvernbetingelser.