Havregrøt med kuttet havre og eplesaus

Denne grøten trenger litt kjærlighet og oppmerksomhet kvelden før. Du nyter imidlertid godt av det neste morgen.



Ingredienser (4 porsjoner)

  • 400 g kuttet havre
  • 2 epler, revet
  • 1 ts malt kanel
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 1 ts kardemomme
  • 200 g gresskarkjerner
  • 2 ts salt
  • 125 ml vann

Topping

  • Eplesaus
  • Melk
  • Eplesaus
  • 3 middels store epler
  • 50 g sukker
  • 2 ss vann
  • 1/2 kanelstang
  • 1 ss sitronsaft

Tilberedes som følger:

  1. Eplesaus: Skyll eplene, ta ut kjernen og skjær eplene i mindre biter.
  2. Ha alle ingrediensene i en gryte og kok i rundt ti minutter. Oppbevar i kjøleskap over natten.
  3. Grøt: Kok opp alle ingrediensene under omrøring i ca. fem til ti minutter
  4. Topp med eplesaus og melk

Det er viktig å huske at koketidene ikke er nøyaktige. Grøten må koke til grynene frigir stivelse og får en kremet konsistens. Føles den for tykk? Tilføy mer væske.

Mer grøt!

Det finnes uendelig mange variasjoner av grøt, med forskjellige gryn, nye kombinasjoner og deilige toppinger.