Havregrøt med kuttet havre, stekte epler og lønnesirup

Nyt denne kremede havregrøten med litt ekstra tyggemotstand, toppet med gylne, kanelduftende og sprø epleskiver.

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 700 g kuttet havre
  • 600 ml vann
  • 600 ml melk
  • Salt etter smak
  • 60 g smør
  • 1 ss kanel
  • 3 epler, uten kjerne og delt i fire
  • Lønnesirup

Tilberedes som følger:

  1. Kok opp havre, vann, melk og salt. 
  2. Småkok under omrøring i rundt seks til åtte minutter. 
  3. Kutt eplet i fire biter og stek dem i smør, strø over kanel. 
  4. Server grøten med melk og topp den med lønnesirup og skiver av eplet.

Mer grøt!

Det finnes uendelig mange variasjoner av grøt, med forskjellige gryn, nye kombinasjoner og deilige toppinger.