Havregrøt à la eplepai
Ta havregrøten til nye høyder. Litt kanelstekte havregryn og hjemmelaget eplesaus er alt du trenger.
Ingredienser (4 porsjoner)
- 450 g lettkokte havregryn
- 400 ml vann
- 150 ml melk
Saus
- 200 g epler i terninger
- 50 g sukker
- 50 ml vann
Topping
- 125 g lettkokte havregryn
- Kanel
- Smør
Tilberedes som følger:
- Kok epler, sukker og vann til en saus.
- Stek 125 g havregryn i litt smør til grynene er gylne. Krydre med kanel.
- Kok 150 ml lettkokte havregryn, vann og melk til ønsket konsistens.
- Server med eplesaus og de stekte havregrynene
Mer grøt!
Det finnes uendelig mange variasjoner av grøt, med forskjellige gryn, nye kombinasjoner og deilige toppinger.