Havregrøt à la eplepai

Ta havregrøten til nye høyder. Litt kanelstekte havregryn og hjemmelaget eplesaus er alt du trenger.



Ingredienser (4 porsjoner)

  • 450 g lettkokte havregryn
  • 400 ml vann 
  • 150 ml melk 

Saus

  • 200 g epler i terninger
  • 50 g sukker
  • 50 ml vann

Topping

  • 125 g lettkokte havregryn 
  • Kanel
  • Smør 

Tilberedes som følger:

  1. Kok epler, sukker og vann til en saus. 
  2. Stek 125 g havregryn i litt smør til grynene er gylne. Krydre med kanel.
  3. Kok 150 ml lettkokte havregryn, vann og melk til ønsket konsistens. 
  4. Server med eplesaus og de stekte havregrynene

Mer grøt!

Det finnes uendelig mange variasjoner av grøt, med forskjellige gryn, nye kombinasjoner og deilige toppinger.