Grøtrundstykker – saftige og enkle å lage
Bruk gårsdagens havregrøt til morgendagens mest populære frokostrundstykker.
Grøt
- 200 g lettkokte havregryn
- 350 ml kaldt vann
- 50 g romtemperert smør
Rundstykker
- 25 g gjær, 200 ml lunken melk
- 1,5 ts salt, 2 ss sirup
- rundt 800 g hvetemel
Pynt
- Havregryn
Tilberedes som følger:
- Kok havregryn og vann i en gryte for å lage havregrøten. Tilføy smøret og la det smelte inn i grøten. Avkjøl.
- Smuldre gjæren i en bolle. Tilføy melken og bland til gjæren oppløses. Tilføy grøten, salt, sirup og hvetemel, litt etter litt. Bland alt sammen til en deig og elt i noen minutter. La deigen heve under et håndkle i rundt 45 minutter.
- Del opp deigen i 16–20 stykker.
- Form dem til rundstykker og legg dem på en stekeplate dekket med bakepapir. Klem dem litt flate. La dem etterheve under et håndkle i rundt 30 minutter. Forvarm ovnen til 230 grader C.
- Pensle rundstykkene med vann og strø over litt havregryn.
- Stek rundstykkene midt i ovnen i rundt 12–14 minutter. Avkjøl dem på rist under et håndkle.