Grøtrundstykker – saftige og enkle å lage

Bruk gårsdagens havregrøt til morgendagens mest populære frokostrundstykker.



Grøt

  • 200 g lettkokte havregryn
  • 350 ml kaldt vann
  • 50 g romtemperert smør

Rundstykker

  • 25 g gjær, 200 ml lunken melk
  • 1,5 ts salt, 2 ss sirup
  • rundt 800 g hvetemel

Pynt

  • Havregryn

Tilberedes som følger:

  1. Kok havregryn og vann i en gryte for å lage havregrøten. Tilføy smøret og la det smelte inn i grøten. Avkjøl.
  2. Smuldre gjæren i en bolle. Tilføy melken og bland til gjæren oppløses. Tilføy grøten, salt, sirup og hvetemel, litt etter litt. Bland alt sammen til en deig og elt i noen minutter. La deigen heve under et håndkle i rundt 45 minutter.
  3. Del opp deigen i 16–20 stykker.
  4. Form dem til rundstykker og legg dem på en stekeplate dekket med bakepapir. Klem dem litt flate. La dem etterheve under et håndkle i rundt 30 minutter. Forvarm ovnen til 230 grader C.
  5. Pensle rundstykkene med vann og strø over litt havregryn.
  6. Stek rundstykkene midt i ovnen i rundt 12–14 minutter. Avkjøl dem på rist under et håndkle.