Klassisk risgrøt med kanelstang
Grøt kan varieres i det uendelige. I jula har vi imidlertid sterke tradisjoner, og det er best ikke å tulle med dem. Dette er en klassisk julegrøt som julenissen har foretrukket i over 100 år.
Ingredienser (6 porsjoner)
- 250 g grøtris
- 500 ml vann
- 2 ss smør
- 1/2 ts salt
- 800 ml melk
- 1–2 kanelstenger
- 1 ss sukker (kan sløyfes)
Tilberedes som følger:
- Bland ris, vann, smør og salt i en stor gryte med tykk bunn. Kok på middels varme i rundt ti minutter.
- Tilføy melk og kanelstang. Kok grøten på lav varme i 30–40 minutter.
- Hvis grøten blir for tykk, kan du tilføye mer melk. Smak til med sukker.
- Server med smørøye og kanel.
Mer grøt!
Det finnes uendelig mange variasjoner av grøt, med forskjellige gryn, nye kombinasjoner og deilige toppinger.