Klassisk risgrøt med kanelstang

Grøt kan varieres i det uendelige. I jula har vi imidlertid sterke tradisjoner, og det er best ikke å tulle med dem. Dette er en klassisk julegrøt som julenissen har foretrukket i over 100 år.

Ingredienser (6 porsjoner)

  • 250 g grøtris
  • 500 ml vann
  • 2 ss smør
  • 1/2 ts salt
  • 800 ml melk
  • 1–2 kanelstenger
  • 1 ss sukker (kan sløyfes)

Tilberedes som følger:

  1. Bland ris, vann, smør og salt i en stor gryte med tykk bunn. Kok på middels varme i rundt ti minutter.
  2. Tilføy melk og kanelstang. Kok grøten på lav varme i 30–40 minutter.
  3. Hvis grøten blir for tykk, kan du tilføye mer melk. Smak til med sukker.
  4. Server med smørøye og kanel.

Mer grøt!

Det finnes uendelig mange variasjoner av grøt, med forskjellige gryn, nye kombinasjoner og deilige toppinger.