Semulegrynsgrøt med kesam og bringebær
Himmelen må ha hatt en hånd med i spillet på denne kreasjonen. Glatt og kremet, akkurat passe søt og vakker å se på. For den som har en dårlig morgen, er dette den perfekte motgiften.
Ingredienser (4 porsjoner)
- 175 g semulegryn
- 650 ml havremelk
- 250 g bringebær og blåbær
- 175 g lettkokte havregryn
- 50 g sukker
- 3/4 ts salt
- 50 ml fløte
- 50 ml kesam
- Skall fra en liten sitron
- Melis til å strø over
Tilberedes som følger:
- Kok havremelk, sukker, salt og bær.
- Tilføy semulegryn og småkok på lav varme i rundt fire minutter.
- Tilføy havregrynene og kok i ytterligere to minutter.
- Bland fløte og kesam, og rør så inn revet sitronskall.
- Strø over melis og server grøten varm eller kald.
Mer grøt!
Det finnes uendelig mange variasjoner av grøt, med forskjellige gryn, nye kombinasjoner og deilige toppinger.