Semulegrynsgrøt med kesam og bringebær

Himmelen må ha hatt en hånd med i spillet på denne kreasjonen. Glatt og kremet, akkurat passe søt og vakker å se på. For den som har en dårlig morgen, er dette den perfekte motgiften.

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 175 g semulegryn
  • 650 ml havremelk
  • 250 g bringebær og blåbær
  • 175 g lettkokte havregryn
  • 50 g sukker
  • 3/4 ts salt
  • 50 ml fløte
  • 50 ml kesam 
  • Skall fra en liten sitron
  • Melis til å strø over

Tilberedes som følger:

  1. Kok havremelk, sukker, salt og bær. 
  2. Tilføy semulegryn og småkok på lav varme i rundt fire minutter. 
  3. Tilføy havregrynene og kok i ytterligere to minutter. 
  4. Bland fløte og kesam, og rør så inn revet sitronskall.
  5. Strø over melis og server grøten varm eller kald.

Mer grøt!

Det finnes uendelig mange variasjoner av grøt, med forskjellige gryn, nye kombinasjoner og deilige toppinger.