Spørsmål og svar for Scandic Friends-medlemmerHurtiglenker

Poeng

Hva er forskjellen mellom grunnpoeng og bonuspoeng?

Med grunnpoeng kan du både klatre til neste nivå og bruke poengene. Bonuspoeng er bare for å bruke.

Jeg mangler poeng, hva gjør jeg?

Hvis du mangler poeng, kan du kontakte vår medlemsservice. Bare vær klar over at det tar opptil ti dager før poeng vises etter at du har opptjent dem.

Hvordan tjener jeg poeng?

Vi har to forskjellige typer poeng, grunnpoeng og bonuspoeng. Poeng kan tjenes på flere måter, f.eks. ved å bestille en kvalifiserende natt, velge å bestille på nettsiden vår, eller spise i en av restaurantene våre under oppholdet (hvis du setter regningen på rommet).

Hvordan bruker jeg poeng i lojalitetsprogrammet?

Du kan bruke poengene dine som før, samt på nye måter, f.eks. på tilvalg på hotellet, hos nye partnere og mye mer.


Hva kan poengene brukes til, foruten bonusnetter?

Hvordan vet jeg poengstatusen min?

På Min side kan du se hvor mange poeng du har opptjent. På Min side finner du også medlemsnivået ditt, hvor mange poeng/netter du trenger for å nå neste nivå, samt kommende hotellopphold.

Hvor lenge vil poengene mine være gyldige før de utløper i det nye programmet?

Grunnpoengene som teller mot neste medlemsnivå er gyldige som klatrepoeng i en 12-månedersperiode. Deretter blir de lagt til medlemskontoen din som brukspoeng. Disse brukspoengene vil så være tilgjengelige i nye 24 måneder. Grunn- og bonuspoeng er gyldige i 36 måneder fra måneden du opptjener dem. Poengene vil være tilgjengelige for bruk i 36 måneder før de utløper.

Hva er en kvalifiserende natt?

En kvalifiserende natt betyr at du tjener poeng og at den natten medregnes opp mot et høyere medlemsnivå. De fleste bestillinger gjort på nettstedet til Scandic, direkte hos et hotell, hos bestillings- & medlemsservice eller bestillingsverktøy for bedrifter, er poengkvalifiserende. Med noen få unntak for gratisopphold, bonusnetter* eller andre spesielt avtalte priser. Bestillinger som er gjort gjennom et tredjeparts nettsted (f.eks. Hotels.com, Expedia, Booking.com), gruppebestillinger eller turoperatører, vil imidlertid ikke telle som kvalifiserende netter.

* Bonusnetter er ikke poengkvalifiserende, men du kan fortsatt tjene poeng når du spiser i restauranten og bestiller bonusnatten online. Les mer om om hvordan bonusnettene fungerer.

Jeg har bodd på et av hotellene deres, men kan ikke se mine opptjente poeng. Hvorfor ikke?

Det kan ta opptil ti dager før poengene dine vises på Min side. Hvis du fortsatt ikke ser poengene etter ti dager kan du alltids registrere manglende poeng.

Medlemsfordeler

Hvorfor endrer dere fra en fast 20 % rabatt?

Vi ønsker at våre medlemmer alltid skal både se og få den beste prisen. Rabatten på 20 % var kun gitt ved ledig kapasitet på våre høyeste Flex-priser, og bare dersom man la inn en booking kode. Vi opplevde at medlemmene ikke alltid forsto dette og benyttet seg ikke alltid av den rabatten de ellers kunne ha fått som medlem.

Hvor mye rabatt får jeg som medlem?

Den nye medlemsrabatten er knyttet til alle våre priskategorier og vil komme an på hvilke kanselleringspolicy du velger. Rabatten kan variere, men du vil alltid få den beste prisen sammenlignet med ordinære priser, som medlem. Du vil også kunne få mer rabatt nå som medlemsfordelene gjelder alle priskategorier.

Hvordan får jeg medlemsrabatt?

Dersom du allerede er medlem kan du klikke på Logg Inn, eller du kan registrere et nytt medlemskap mens du bestiller. Hvis du ikke er medlem i dag, vil prisene vises tydelig og du kan enkelt bli medlem mens du gjør din reservasjon.

Kan jeg få rabatt dersom jeg bestiller via telefon?

De beste rabattene er kun tilgjengelig dersom du bestiller på vårt nettsted eller i vår app, men vi kan hjelpe deg med å bestille medlemsfordelen Full Flex via telefon eller på hotellet.

Kan jeg bestille med medlemsrabatt og få SAS Bonuspoeng under oppholdet?

Nei, bestiller du med medlemsrabatt, vil kun fordelene i Scandic Friends gjelde under oppholdet.

Er Scandic Friends medlemmer like viktige i denne vanskelige perioden?

Våre medlemmer er som alltid veldig viktige for oss, som er årsaken til at vi har iverksatt en rekke endringer som vi håper vil gi merverdi for deg som medlem. Jo høyere nivå på medlemsskapet, dess høyere merverdi får du.

Hvordan fungerer bonusnetter?

En bonusnatt er et hotellopphold du bestiller med poengene du har opptjent som medlem. Du kan fortsatt bestille en bonusnatt ett år i forveien. Forskjellen er at du kan få utvidet tilgang hvis du klatrer til våre høyere nivåer, og at du kan bestille en bonusnatt med delvis betaling, der du kombinerer poeng og penger. En bonusnatt er ikke poengkvalifiserende, og du kan kun bestille standardrom. Du kan allikevel tjene noen poeng når du bor på bonusnatt ved å bestille rommet online på vårt nettsted, og hvis du spiser i restauranten på hotellet og setter regningen på rommet. 

Gi bort en bonusnatt
Du kan alltid gi bort en av bonusnettene dine til noen andre. For å gjøre det, må du ringe medlemstjenesten vår, du kan ikke bestille en bonusnatt for noen andre via nettet vår app.

Medlemsservice: +47 23 15 50 00.

Hvordan bestiller jeg en bonusnatt-voucher?

Du kan ikke lenger bestille bonusnattvouchere. Men glem ikke at du kan bestille en bonusnatt ett år i forveien.

Hvordan opptjener jeg poeng hos Scandic Friends' partnere?

Scandic Friends Shop

Besøk Scandic Friends Shop for mer informasjon om å bruke poeng i butikken, returregler og kontaktinformasjon til butikkens kundeservice.

Betal med poeng i restaurant, bar og shop

Hvordan virker det?

Nå kan medlemmer betale med poeng i restauranten, shoppen og baren når de bor hos oss. Det eneste du må gjøre er å sette kostnadene dine på rommet ditt i stedet for å betale det med en gang. Du kan også velge å betale en del med poeng og resten kontant.

Hvor mye er poengene mine verdt når jeg kjøper noe på hotellet?

Lokal valuta Poeng Eks. 10 000 poeng
NOK 1 60 poeng  NOK 125
SEK 1 60 poeng SEK 125
EUR 1 630 poeng EUR 12
DKK 1 84 poeng DKK 91
PLN 1 144 poeng PLN 53

Kan jeg betale med poeng på alle hotellene?

Per i dag er det noen hoteller hvor du ikke kan bruke poeng i restaurant, bar eller shop: Norge: Scandic Meyergården, Scandic Harstad, Scandic Syv Søstre, Scandic Fauske, Scandic Leknes, Scandic Grand Tromsø, Scandic Stiklestad, Scandic Maritim, Scandic Parken, Scandic Central Elverum, Scandic Elgstua, Scandic Hønefoss, Scandic City Fredrikstad og Scandic Brennemoen, Sverige: Scandic Visby, Scandic Gällivare, Scandic Laholmen & Scandic Värnamo, Finland: Scandic Forssa, Danmark: På Scandic Palace Hotel kan poeng kun brukes i shop.

* Se spørsmål nedenfor om hva som kan betales med poeng.

Kan jeg betale alt på hotellene med poeng?

Du kan bruke poengene dine på alt i shoppen vår og nesten alt i baren og restauranten. Den eneste begrensningen er på brennevin, som ikke kan betales med poeng i Sverige, Norge og Finland på grunn av lokal lovgivning.

Vil jeg tjene poeng for varene jeg betaler med poeng?

Nei, varene du betaler med poeng, vil ikke være poengkvalifiserende. Men hvis du bestemte deg for å betale noe kontant/kort, vil du tjene poeng på den delen.

Hvorfor er totalen inkl. MVA og totalt ekskl. MVA er feil når jeg betaler med poeng?

For øyeblikket har vi et problem i et av systemene våre, og det får det til å vise feil total inkl. MVA og totalt ekskl. MVA er imidlertid den totale MVA riktig. Hvis du ønsker å få alt du betalte kontant/kort på en egen regning, med riktig moms, vil det ikke være noe problem, bare spør i resepsjonen når du sjekker ut.

Mitt medlemskap

Hvilket medlemsnivå er jeg på?

Du finner ditt medlemsnivå ved å logge inn på Min side.

Når blir jeg oppgradert til det neste medlemsnivået

Du ser hvor mange poeng eller netter du trenger for å nå neste nivå ved å logge deg inn på Min side

Hvor lenge vil jeg beholde gjeldende nivå?

Medlemsnivået varer i ett år fra dagen du kommer opp på det nivået. På det digitale medlemskortet ditt kan du se utløpsdatoen. Finn kortet på Min side eller via lenken i en Scandic Friends-e-post.

Er det mulig å bli nedgradert?

Ja, hvis du ikke har bodd antall netter/opptjent nok poeng som kreves for å opprettholde nivået, blir du flyttet ned ett nivå, med unntak av Level 1. Men vær klar over at du kun kan bli flyttet ned ett nivå om gangen i løpet av en 12-månedersperiode.

Jeg husker ikke medlemsnummeret mitt

Medlemsnummeret finner du på det digitale medlemskortet eller i en e-post fra Scandic Friends. Du kan også kontakte medlemsservice.

Jeg har mistet medlemskortet mitt. Hvordan får jeg et nytt?

Vi har et digitalt kort du enkelt kan laste ned på telefonen din. Finn det på Min side eller last det ned på smarttelefonen din gjennom lenken du finner i e-postene fra Scandic Friends. Hvis du foretrekker er fysisk kort kan du selvfølgelig bestille et.

Jeg har glemt passordet mitt. Hvordan logger jeg inn?

Jeg mottar ikke e-poster fra Scandic Friends. Hvorfor ikke?

Kontakt medlemsservice, så hjelper vi deg.

Jeg ønsker ikke å motta e-poster fra Scandic Friends, hva bør jeg gjøre?

Du kan alltids avbestille markedskommunikasjon fra oss. Bare klikk på lenken 'Avbestill nyheter og tilbud' i en e-post du har mottatt fra oss. Du kan også kontakte medlemsservice. Merk at hvis du melder deg av e-poster fra oss, mottar du ikke informasjon rundt medlemskapet ditt, poengstatus eller får tidlig tilgang på våre kampanjer og ferietilbud. Du vil imidlertid fortsatt motta informasjon om bestillinger.

Hvordan kommer jeg i kontakt med Scandic Friends

Den meste informasjon om Scandic Friends finner du på nettstedet vårt. Som hvordan bestille et nytt kort, nytt passord, registrere manglende poeng, bestille bonusnetter og mye mer. Hvis du ikke finner svar på spørsmålet ditt, er du alltid velkommen til å kontakte oss. E-post memberNO@scandichotels.com eller telefon 23 15 50 00.