Lær mer om de ti gode vanene

Våre ti gode vaner er for alle reisende som tror på en bedre fremtid. Lær mer om hvorfor du bør følge disse vanene, og hvordan vi jobber på våre hoteller.Hurtiglenker

God vane #1

Smil til en fremmed. Vis omtanke for de du møter på reisen.


Hvorfor? Når du smiler slipper hjernen ut nevropeptider som bidrar til å motvirke stress. Andre nevrotransmittere som dopamin, serotonin og endorfiner aktiveres også. Endorfinene fungerer som en mild smertestillende, mens serotonin har en antidepressiv effekt.
Det samme gjelder omtanke. Det gir en god følelse. En følelse av at man har oppnådd noe, at man føler seg elsket, og bidrar til å bygge sterke relasjoner og stimulere personlig vekst.

Scandics løfte: For å gjøre oppholdet så behagelig og minneverdig som mulig, smiler vi til våre gjester og viser omtanke for dine behov og ønsker.

God vane #2

Gå dine egne veier. Utforsk det ukjente.


Hvorfor? I ferieperioden blir enkelte steder ofte overbefolket. Dersom det blir for mange mennesker, betyr det som regel at man etterlater et større miljøavtrykk. Det kan også bety en litt mindre hyggelig ferie, spesielt under en pandemi.

Scandics løfte: Vi driver 270 hoteller på 130 destinasjoner. Vi er helt sikre på at du finner et Scandic-hotell på eller i nærheten av destinasjonen du har valgt - enten det er i en by eller tettere på naturen.

God vane #3

Etterlat alle steder litt bedre enn du fant dem.


Hvorfor? Vi kan oppfordre våre medmennesker til å opptre ryddig når de ferdes utendørs, og bidra til å redusere forsøplingen i naturen, i havet og i byene ved å plukke opp og sørge for at søppelet blir resirkulert.

Scandics løfte: Vi har omfattende rutiner for rengjøring, og sørger for en ryddig og ren hotellopplevelse. Din sikkerhet og velvære er vår høyeste prioritet. Scandic resirkulerer selvsagt søppelet fra driften, og ikke minst det du etterlater deg i søpla på hotellrommet.

God vane #4

Spis med omtanke for miljøet.


Hvorfor? Den industrielle eller konvensjonelle måten å produsere mat på har svært negative konsekvenser for miljøet. Måten vi produserer og forbruker mat på, bidrar også til globale klimaendringer. En delvis plantebasert diett kan bidra til å redusere utslippene av drivhusgasser, beskytte vann og land og redde liv. Plantebasert kjøtt er for eksempel mye mindre skadelig for klimaet, ettersom utslippene av drivhusgasser er inntil 90 prosent lavere enn hva som er tilfelle med vanlig kjøtt. I mange tilfeller er også forurensning av vann og næringsstoffer eliminert i produksjonen av plantebasert kjøtt.

Scandics løfte: Hos Scandic kan du velge plantebaserte måltider. Hvis det er noe du ikke finner, gi oss beskjed. Vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe deg.

God vane #5

Bruk ett håndkle under hele oppholdet, og dropp den daglige rengjøringen hvis det er mulig.


Hvorfor? Å få håndkleet og rommet vasket hver dag fremstår kanskje ikke som en stor greie. Dersom du ser for deg at hver eneste gjest ber om vask av håndkleet og rommet hver dag, vil imidlertid summen av dette ha en stor innvirkning på miljøet i form av energibruk, kjemikalier og vann.

Scandics løfte: Hos Scandic kan du beholde håndkleet ditt så lenge du ønsker, og på mange av våre hoteller hopper du automatisk over rengjøringen. Skulle du ha behov, så vil vi selvsagt rengjøre rommet ditt.


God vane #6

Spar vann ved å skru av kranen når du bruker såpe, shampo eller pusser tennene.


Hvorfor? Bare ved å skru av vannet når du pusser tennene to ganger om dagen, kan du spare et halvt badekar med vann. Per dag. Ved å gjøre det samme når du såper deg inn eller bruker shampo og balsam, kan du spare 6-15 liter vann hver gang du dusjer.

Scandics løfte: Vi jobber aktivt for å redusere vannforbruket på ulike måter, og på våre hoteller minner vi gjestene på dette ved hjelp av klistremerker på speilene.


God vane #7

Bruk det mest miljøvennlige transportalternativet.


Hvorfor? Fordi transportmidler som går på fossile drivstoffer bidrar negativt til både klimaendringer, forurensning og helse.

Scandics løfte: Vi oppfordrer og forsøker å hjelpe gjestene våre med å reise miljøvennlig. På mange av våre hoteller er det ladestasjoner for elektriske biler, og på de fleste hotellene låner vi ut sykler. Mange ligger også nært offentlig transport. Dersom du bor på et hotell i bykjernen, lån en sykkel eller utforsk byen til fots!

God vane #8

Hjelp oss å hindre at god mat havner i søpla. Vær bevisst på størrelsen på porsjonen og ikke ta mer enn du trenger.


Hvorfor? Hvis vi klarer å redusere matsvinnet i verden, vil en av de store driverne bak matens miljøavtrykk være løst.

Scandics løfte: Vi jobber systematisk for å redusere matsvinn. Alle grep hjelper.


God vane #9

Velg miljøvennlig overnatting.


Hvorfor? Det finnes nesten alltid et mer miljøvennlig og bærekraftig alternativ. Det samme gjelder måten du tilbringer nettene på under ferien. En mer miljøvennlig måte å tilbringe sommerferien på vil betale seg i form av bedre energi- og vanneffektivitet, for å nevne noe.

Scandics løfte: Alle våre hoteller har ambisiøse mål innen bærekraft, og 200 av våre hoteller er Svanemerket.


God vane #10

Ta vare på deg selv og andre. Følg regler og anbefalinger i området du reiser i.


Hvorfor? Pandemien er fortsatt en betydelig utfordring for folk og samfunn, og det er for tidlig å lene seg tilbake og fortsette livene våre slik de var før pandemien. Vi må lytte til regler og anbefalinger og vise omtanke for oss selv og andre.

Scandics løfte: Sikkerheten til våre gjester og ansatte har høyeste prioritet hos Scandic. Vi har strenge prosedyrer på alle våre hoteller, har tilrettelagt for at det skal være enkelt å holde avstand og har forsterkede rutiner for rengjøring.