Frederiksberg

Frederiksberg, som opprinnelig var en uavhengig by, er nå et av Københavns mest fasjonable nabolag. Frederiksberg tilbyr en mengde shoppingmuligheter, i tillegg til København Zoo og grønne oaser som Frederiksberg Have og Landbohøjskolens have.

Frederiksberg – Københavns grønne lunge

Frederiksberg Have | Frederiksberg | Foto: Wonderful Copenhagen | Scandic HotelsFrederiksberg er en av Københavns bydeler med størst antall grøntområder. En stor del av bydelen består av Søndermarken Park, Frederiksberg Have og Landbohøjskolens Have. Søndermarken Park og Frederiksberg Have var inspirert av de gamle franske barokkhagene, og er ideelle for utflukter i helgene og på solrike dager. Fra ett av hjørnene i Frederiksberg Have kan du få et glimt av elefantene i København Zoo. Landbohøjskolens Have er en del av Københavns Universitet, og tjener i dag både som utdanningssenter og fritidsområde. De mange som daglig besøker parken kan nyte et mangfold av blomster, trær og busker.

Frederiksberg Slot

På det høyeste punktet i Frederiksberg Have ligger Frederiksberg Slot, med utsikt over innsjøen. Det gule slottet, som var inspirert av italiensk arkitektur, ble bygget i det 18. århundre. Kong Frederik IV brukte slottet som sommerresidens, og Christian VI bodde i slottet under byggingen av Christiansborg Slot. Hvis du ønsker å se innsiden av slottet, kan du gå på en guidet omvisning siste lørdag hver måned, unntatt i juli og desember.

Frederiksberg Have | Frederiksberg | Foto: Wonderful Copenhagen | Scandic Hotels

Sisternene på Søndermarken

Langt under overflaten av Søndermarken Park ligger de gamle vannsisternene. På 1800-tallet var det en enorm etterspørsel etter vann, og for å møte denne etterspørselen ble sisternene gravd ut i Søndermarken. Vann fra innsjøene kunne oppbevares her og deretter pumpes opp til Københavns boliger. I dag er sisternene et fantastisk utstillingsrom, der besøkende kan lære mer om en viktig bit av Københavns historie i stemningsfulle kulisser, og selv se det enorme rommet der vannet ble oppbevart.

Shopping i Frederiksberg

Shopping i Frederiksberg | Frederiksberg | Foto: Wonderful Copenhagen | Scandic HotelsAkkurat som i resten av København er det masser av gode shoppingmuligheter i Frederiksberg. Værnedamsvej, som går mellom Frederiksberg og Vesterbro, tilbyr et vell av små designerbutikker, kaféer og restauranter. Gammel Kongevej, ansett for å være hjertet av Frederiksberg, tilbyr mange muligheter til å bruke opp lommepengene. Været i Danmark er til tider uforutsigbart, så hvis solen gjemmer seg bak skyene, kan du alltids ta en spasertur til sentrum av Frederiksberg, der du finner et bredt utvalg butikker.

Restauranter og kaféer i Frederiksberg

Det er ikke langt fra én god mat- og drikkeopplevelse til den neste i Frederiksberg. Du vil finne små kaféer og restauranter langs Værnedamsvej, og i det litt finere sjiktet fortjener Formel B og Mielcke & Hurtigkarl å bli nevnt. Hvis du er glad i det søte, bør du legge inn et stopp på Bertels Salon i Frederiksberg. Deres prisvinnende ostekake er vel verdt besøket.

Hoteller i Frederiksberg

Hvis du ønsker å tilføre litt ekstra luksus til København-oppholdet ditt, bør du definitivt bo på Frederiksberg. Scandic Copenhagen ligger rett ved Gammel Kongevej, i gangavstand til alt Frederiksberg har å tilby.