Nørrebro

Aromaen av eksotiske krydder fra grønnsakshandlerne blander seg med den søte duften av kanel fra de økologiske bakeriene. Den hyggelige lyden av glade barnestemmer og klirringen av kaffekopper utgjør bakgrunnsmusikken på livlige på Sankt Hans Torv. På broen Dronning Louises Bro samles både ung og gammel. Nørrebro er et av de mest mangfoldige nabolagene i København, og er definitivt verdt et besøk når du er i Danmarks hovedstad.

Nørrebro – en spennende bydel

Nørrebro ligger bare fem minutter unna sentrum av gamle København. Nørrebro har utviklet seg fra å være en fattig arbeiderklassebydel til å bli et av Københavns mest moderne og ettertraktede områder å bo. Her finner du alt fra designerbutikker og kaféer til moderne arkitektur.

Shopping på Nørrebro

Shopping på Nørrebro | Scandic Hotels | Foto: VisitDenmarkAkkurat som på Vesterbro finner du her mange små designerbutikker som selger eget design. Spesielt byr området fra Nørrebrogade ned til Sankt Hans Torv på en overflod av butikker. Du kan ellers ta en spasertur nedover Elmegade, der pengene dine definitivt vil vare litt lenger. Ravnsborggade har flere unike antikvitetsbutikker og bruktbutikker, men i de senere årene har flere og flere designerbutikker også dukket opp i denne sjarmerende gaten. I området rundt Nørrebros Runddel finner du Jægersborggade, et mekka for små klesbutikker, gullsmeder og keramikkverksteder.

Moderne variert arkitektur

Superkilen – Den Røde Plads | Nørrebro | Scandic Hotels | Foto: Wonderful CopenhagenSom en del av prosessen med å forvandle Nørrebro fra et fattig arbeiderklasseområde til en moderne bydel, har ny arkitektur gitt nabolaget en ansiktsløfting. Parken Superkilen, som ligger på grensen mellom Nørrebro og bydelen Nordvest, er en moderne hyllest til det etniske mangfoldet på Nørrebro. Objekter fra hele verden har blitt samlet her, og Superkilen representerer de mer enn 50 nasjonalitetene som kaller Nørrebro for hjemme. Superkilen er delt inn i 3 områder: Den Røde Plads, Den Grønne Park og Det Sorte Marked.

Gratis aktiviteter på Nørrebro

Hvis du ikke vil at turen din til København skal ta knekken på lommeboka, finnes det mange gratis aktiviteter på Nørrebro. Nyt en fredfull spasertur gjennom Assistens kirkegård, som har blitt en grønn oase midt i byen. Hvis du utforsker de mange gravene vil du finne gravsteinene til forfatter Hans Christian Andersen, fysiker H.C. Ørsted og filosof Søren Kierkegaard. Om sommeren, fra april til september, finnes det gratis guidede omvisninger på Assistens kirkegård.
Når været viser seg fra sin beste side strømmer massene til Dronning Louises Bro. Broen som har koblet sentrale København med Nørrebro siden 1887, har blitt et naturlig samlingssted for folk i alle aldre. Siden 2011 har benker tiltrukket seg sol-elskende københavnere, men når benkene er tatt, tar de lokale innbyggerne gjerne til takke med rekkverket og til og med gangstien.

Restauranter, kaféer og barer på Nørrebro

Akkurat som andre bydeler i København, er Nørrebro fylt av restauranter, kaféer og barer. Området rundt Sankt Hans Torv byr på en rekke gode kaffebarer og kaféer. I Jægersborggade finner du et mangfold av forskjellige kjøkken. Prøv for eksempel restaurant Relæ, som står på listen over verdens topp 50 restauranter. Bæst, der økologisk mat er hovedfokus, er stedet for autentisk italiensk mat, mens det asiatiske kjøkkenet på Kiin Kiin har én Michelin-stjerne. Hvis du er ute etter en mer uformell atmosfære, kan du legge turen til Sliders for en hamburger, eller enestående toast på Fætter Fætter.

Hoteller nær Nørrebro

Ønsker du å bo nær Nørrebro når du besøker København? Vi har 2 hoteller i kort gangavstand fra Nørrebro og nær offentlig transport.