Førjulstid i Helsinki

Glitter, oppdagelser og opplevelser – Helsinki før jul gir deg mange valgmuligheter.

Julen tar over Helsinki

Få julestemning

  • Santa Lucia-dagen er ikke en offentlig fridag, men den feires over hele Finland den 13. desember. Hvert år krones en offisiell Santa Lucia, og hun fører an i toget sammen med nissens hjelpere, hester og veteranbiler gjennom sentrum av Helsinki.
  • Du kan lytte til julesanger i kirkene i Helsinki.

Smaker og gaver på julemarkedene

En ferie i Finland er ikke komplett uten julemarkedene. Helsinki i desember byr på mange steder for å besøke og oppleve denne tradisjonelle aktiviteten.

  • Tuomaan markkinat, et tradisjonelt julemarked, fyller Senatstorget med delikatesser, gaver og restauranter i desember. Du kan nippe til en tradisjonell finsk gløgg mens du beundrer de spektakulære kveldslysene fra Helsinki domkirke.
  • I hjertet av Helsinki, på Kolmen sepän aukio og Kaivopiha, vil det være julemarked i desember. I tillegg til juleprodukter og smakfulle fristelser, får du møte julenissen og en rekke andre fantasifigurer.
  • På den tradisjonelle Kvinnenes julemesse (Naisten joulumessut) i Wanha Satama, kan du kjøpe håndverk og sesongens delikatesser laget av finske kvinner. Dette markedet er åpent i desember.
  • Hvis du liker skandinavisk design er julen et godt tidspunkt for et besøk. I vakre Vanha Ylioppilastalo vil en rekke lokale kunstnere og designere selge produktene sine i desember.
  • Du kan også dra på designshopping i Kaapelitehdas, som også huser en rekke museer og arrangementer. Ornamo Designs julesalg holdes i desember.
  • Kaapelin joulu-arrangementet kan du møte finske håndverkere i desember, og det vil også være juleverksted og aktiviteter for barn.

Juleaktiviteter for barn

Barna vil nyte Lasten Joulurieha i Narinkkatori, ved siden av Kamppi kjøpesenter. Her blir det show, morsomme aktiviteter og vinterkarneval for de som trosser kulden.

Haltiala gård noen få kilometer fra sentrum, vil dere kunne klappe sauer, kuer og andre pelskledte venner.

En annen familievennlig juletradisjon er Joulupolku, eller julestien. Det vil være én på eiendommen til Herttoniemi-herregården, én på kysten ved Vuosaari og én på den populære Seurasaari-øya, et sted som i seg selv er vel verdt et besøk, den 10.–12. desember.