Førjulstid i Helsinki

Glitter, oppdagelser og opplevelser – Helsinki før jul gir deg mange valgmuligheter.

Bestill overnatting

Skriv inn ett hotell eller en destinasjon
Skriv inn dato
Skriv inn dato
, , {{ serviceData.rooms.length }} Rom
Antall rom:
Bestilling av flere rom er ikke mulig når du bestiller med voucher Det er ikke mulig å booke flere rom samtidig, når du booker en frinatt.
Rom {{room.index}}:
Angi barnets alder

Om du bestiller et tilbud eller en avtalepris kreves en spesiell bookingkode. Ikke benytt spesialtegn som (.) (,) (-) (:). 

Lagre din bookingkode til neste gang du besøker siden ved å klikke på "Husk". Klikk ikke på "Husk" dersom du bruker en offentlig datamaskin, da uvedkommede kan få tilgang til din bookingkode. 

Ugyldig bookingkode
Bestilling av flere rom er ikke mulig når du bestiller med voucher

Gjelder kun for gjester med forhåndsbetalte Bonus Cheque-kuponger. Tillegg gjelder ved noen hotell og må betales på hotellet. Frokostbuffet inngår.

Du må logge inn for å booke en bonusnatt. Som Scandic Friends medlem tjener du poeng når du bor hos oss, som du kan benytte til bonusnetter på alle våre hotell.

Det er ikke mulig å booke flere rom samtidig, når du booker en frinatt.

Julen tar over Helsinki

Få julestemning

  • Santa Lucia-dagen er ikke en offentlig fridag, men den feires over hele Finland den 13. desember. Hvert år krones en offisiell Santa Lucia, og hun fører an i toget sammen med nissens hjelpere, hester og veteranbiler gjennom sentrum av Helsinki.
  • Du kan lytte til julesanger i kirkene i Helsinki.

Smaker og gaver på julemarkedene

En ferie i Finland er ikke komplett uten julemarkedene. Helsinki i desember byr på mange steder for å besøke og oppleve denne tradisjonelle aktiviteten.

  • Tuomaan markkinat, et tradisjonelt julemarked, fyller Senatstorget med delikatesser, gaver og restauranter i desember. Du kan nippe til en tradisjonell finsk gløgg mens du beundrer de spektakulære kveldslysene fra Helsinki domkirke.
  • I hjertet av Helsinki, på Kolmen sepän aukio og Kaivopiha, vil det være julemarked i desember. I tillegg til juleprodukter og smakfulle fristelser, får du møte julenissen og en rekke andre fantasifigurer.
  • På den tradisjonelle Kvinnenes julemesse (Naisten joulumessut) i Wanha Satama, kan du kjøpe håndverk og sesongens delikatesser laget av finske kvinner. Dette markedet er åpent i desember.
  • Hvis du liker skandinavisk design er julen et godt tidspunkt for et besøk. I vakre Vanha Ylioppilastalo vil en rekke lokale kunstnere og designere selge produktene sine i desember.
  • Du kan også dra på designshopping i Kaapelitehdas, som også huser en rekke museer og arrangementer. Ornamo Designs julesalg holdes i desember.
  • Kaapelin joulu-arrangementet kan du møte finske håndverkere i desember, og det vil også være juleverksted og aktiviteter for barn.

Juleaktiviteter for barn

Barna vil nyte Lasten Joulurieha i Narinkkatori, ved siden av Kamppi kjøpesenter. Her blir det show, morsomme aktiviteter og vinterkarneval for de som trosser kulden.

Haltiala gård noen få kilometer fra sentrum, vil dere kunne klappe sauer, kuer og andre pelskledte venner.

En annen familievennlig juletradisjon er Joulupolku, eller julestien. Det vil være én på eiendommen til Herttoniemi-herregården, én på kysten ved Vuosaari og én på den populære Seurasaari-øya, et sted som i seg selv er vel verdt et besøk, den 10.–12. desember.