Julemarked i Bergen

Pepperkakebyen, julemarked på Festplassen og tidløs julestemning i trange smau på Bryggen. Med et førjulsbesøk til Bergen er det enkelt å komme i julestemning.

Førjulshygge i bergen

Bergen gjentar suksessen med Bergen Julemarked på Festplassen. Her finner du alt fra aktuelle julegaver til smaken av ulike juletradisjoner fra hele verden. Både små og store kan glede seg til attrakasjoner som pariserhjul og et juletorg med 12 nye lokale utstillere hver dag. Fra 28. november til 22.desember kan du besøke julemarkedet som vil bidra til å gjøre Bergen til Norges mest attraktive juledestinasjon. Bergen Julemarked byr på nærmere 80 markedsboder med spennende julegavetips.

Les mer om Bergen Julemarked.

Pepperkakebyen

Pepperkakebyen i Bergen har blitt verdens største av sitt slag og er en viktig del av byens juletradisjoner. Takket være innsatsen til mange tusen barn og voksne, bygges byens hus, kirker, skoler og slott. Resultatet av alle byggverkene utgjør en velduftende eventyrby blant fjell, daler, snø og stemnfullt vinterlys.Pepperkakebyen holder til i Sentralbadet hver dag fra 16. november til 31. desember 2019.

Les mer om Pepperkakebyen i Bergen.

Lysfesten

Lørdag 23. november er dagen for en av Bergens sterkeste førjulstradisjoner - Lysfesten rundt Lille Lungegaardsvann. Kom og opplev den helt spesielle stemningen på Festplassen og rundt Smålungeren når faklene tennes og adventstiden innledes. Det blir som alltid underholdning, musikalske innslag og en magisk lysopplevelse. Følg arrangementet på Facebook.

Juleshopping

Hvis du virkelig vil komme i julemodus og oppgradere hjemmets julepynt er Julehuset i Bergen en helårs julebutikk med tre etasjer jul i november og desember. Her kan du finne alt du trenger av tradisjonell norsk julepynt.

Fra og med torsdag 7. desember til og med mandag 23. desember er de fleste butikker i Bergen sentrum åpne frem til kl 20 på hverdager, kl 18 på lørdager og fra kl 14 til kl 19 på søndager.