Bjørvika

Det har skjedd mye rett øst for Oslo sentrum de siste årene. Det er ikke så veldig lenge siden Bjørvika var en kontainerhavn preget av tett trafikk. I dag ligger motorveien i tunnel under bakken, utsikten mot sjøen er åpnet opp og bygninger og byliv har nærmest vokst opp fra fjorden.

Barcode

Oslos skyline finner du her i Bjørvika. Den består av 12 høyhus med ulike høyder. Mellom husene er det ubebygde tomtestriper, slik at de på avstand ligner en strekkode. Anerkjente nasjonale og internasjonale forretningsvirksomheter som PWC, Deloitte, KLP og DNB finner du her på Barcode. Byggene inneholder også flere leiligheter og barnehager. Her finner du et variert utvalg av fantastiske restauranter, butikker, forretninger, tjenestetilbud og kulturaktører.

Oslobukta

Mellom Barcode og Oslobukta finner du den karakteristiske gangbroen Akrobaten. Denne broen er et yndig fotomotiv for lokalbefolkningen, så vel som turister. Oslobukta finner du på den andre siden av Barcode, ut mot fjorden. Her ligger også det splitter nye Munchmuseet som åpnet i oktober 2021, Deichman, hovedbiblioteket, det flotte hvite operahuset og en splitter ny badestrand. Denne flunkende nye bydelen har et variert utvalg av spisesteder og mange nye leilighetskomplekser.

Sørenga

Tar du rusleturen over til Sørenga fra Oslobukta, er det muligheter for saunabesøk, kajakkpadling og strandliv. Sørenga har i løpet av få år blitt forvandlet fra et konteinerområde til et splitter nytt nabolag. Her finner du leilighetskomplekser, restauranter og kafeer.