Oslos 5 beste strender

I Oslo og omegn har du et utall av badeplasser å velge mellom, enten du foretrekker å bade i ferskvann eller i saltvann. Og for ikke å glemme mulighetene på øyene i Oslofjorden.1. Huk og Paradisbukta

To av Oslos mest populære badesteder med sandstrand, svaberg og gresslette som myldrer av folk på varme sommerdager. Huk og Paradisbukta ligger ved Oslofjorden på Bygdøy og er også et populært turområde.

2. Sørenga Sjøbad

Stort sjøbad i Oslo sentrum på 190 meter med barnebasseng, strand, stupetårn og trapper ned mot sjøen. Sørenga har også et et stort rekreasjonsområde hvor det vrimler av folk på varme dager. Sørenga Sjøbad er åpent for publikum hele året, og om vinteren er det populært med isbading og badstue. Bydelen Sørenga ligger langs Havnepromenaden og byr på kafeer, restauranter og fine uteområder langs vannkanten.

3. Hvervenbukta

Hvervenbukta i Søndre Nordstrand er populær både som badeplass og som friluftsområde. Dette er en familievennlig sandstrand med gress og svaberg. Tilrettelagt for bevegelseshemmede. Hvernvenbukta har kiosk, toaletter, dusj og drikkevannsanlegg. Badevakt i sommermånedene.

4. Ingierstrand

Familievennlig badeanlegg ved Bunnefjordens østside, like utenfor Oslo-grensen sørøst i byen. Stranden er svært barnevennlig, og har toaletter, rullestolrampe, dusjmuligheter og et eget område for bruk av engangsgriller.

5. Bading i ferskvann

Marka har utallige fine vann som det er fint å bade i for de som liker ferskvann. Sognsvann er en innsjø i Oslomarka, beliggende ved markagrensen, rett nord for Oslo. Sognsvann har et friareal med gode muligheter for pikniker, bading, fisking, gåturer, løping og  langrenn. Turveien rundt vannet (3,2 kilometer) er en av Norges mest brukte gå- og løpestier. Veien er opplyst og rullestolvennlig.

Bogstadvannet badeplass ligger like innenfor Bogstad Golfbane. Bokstadvannet er et familievennlig og populært vann med stor sandstrand, gressletter og badebrygger. Tilrettelagt for bevegelseshemmede med toalett og baderampe.