Miljøfokus

Scandic Vulkan er et hotell og en kreativ møteplass helt utenom det vanlige, stappfullt av utradisjonelt og innovativt innhold. Vi satt innovasjon og miljø i fokus, og kan med rette kalles Norges første sertifiserte Miljøklasse A-hotell.Vårt miljøhotell

Vulkan har en egen energisentral hvor varme og kjøling deles mellom bygningene og forbrukspunktene. Overskuddsvarme som genereres fra kjøling av mat og lokaler brukes til romoppvarming og forvarming av varmtvann. Slik deles energien, og ressursene utnyttes maksimalt. Når byggene trenger mer energi enn det som er tilgjengelig som overskudd til deling, hentes det ekstra energi fra geobrønner som er boret 300 meter ned i bakken.

Scandic Vulkan har i tillegg en mengde smarte løsninger for å ta vare på energien. Blant annet så skal energien gjenvinnes fra kjølerom, kjøleskap og frysere til varme, vinduene er av tre-lags isolerglass og lys slukkes automatisk når mennesker ikke er tilstede. I tillegg til at energien fra heisene gjenvinnes når de bremser.

Mat og miljø

På taket til hotellet har vi egen bigård hvor vi fremstiller frem fantastisk honning. Her har vi totalt 7 bikuber. Alexander vår birøkter har hele åtte bikuber her. Hver av dem er hjem for 50–80.000 bier.

Takket være bienes summende innsats, kan også gjestene på Scandic Vulkan starte dagen med en næringsrik søtsmaksbombe – ekte kortreist og veldig godt.

Scandic Vulkan er et av hotellene som er med i samarbeidet med "Too Good To Go". Too Good To Go er en app laget med det formålet å redusere matsvinn. Tanken bak konseptet er å gi brukerne muligheten til å kjøpe mat som ellers ville blitt kastet, til en redusert pris.