Sykkelvennlig i Trondheim

Kombinasjonen nybygde sykkelveier og begrensninger på biltrafikken har gjort Trondheim sentrum til et særdeles sykkelvennlig område.En god start på dagen er å sykle bort til Nidarosdomen og se hvem som finner den mest groteske smådjevelen på fasaden, beundre håndverket og restaureringsarbeidet, eller bli imponert over riksregaliene i Erkebispegården. Utsikten fra tårnet er også verdt de 172 trappetrinnene opp, men vær oppmerksom på at turen ikke anbefales for folk med hjerteproblemer, astma eller klaustrofobi.

Etter besøket er det på tide å sykle over Gamle bybro for en forfriskning og litt snacks på et av Bakklandets hyggelige vertshus. Derfra triller dere opp Lillegårdsbakken til Kristiansten festning og får høre hvordan Karl den XIIs hær ble slått tilbake da svenskene inntok Trondheim, bare for å innse at de ikke hadde kraftige nok våpen til å true festningen. På returen, midtvinters over Tydalsfjellene, frøs 2200 soldater i hjel, 1400 døde senere av frostskadene de pådro seg og ytterligere 450 ble invalide.

Nå passer det å trille ned den lite trafikkerte Festningsgata for å finne sykkelfeltet som begynner på Bakke bro. Følger dere Olav Tryggvasons gate gjennom byen, vil dere etter hvert se Ravnkloa til høyre, nede ved kanalen. Dette er Trondheims berømte sjømatmarked og er virkelig verdt et besøk. Her kan dere fråtse i ferske skalldyr eller bare plukke med dere noen fiskekaker til å ta med på båten ut til Munkholmen. Rund av med en oppdagelsesferd på klosteret med røtter i vikingtiden og kanskje et sjøbad på holmens lille strand.

I Trondheim kan dere velge å bo på Scandic Nidelven, Scandic Bakklandet eller Scandic Solsiden i sentrum eller Scandic Lerkendal, Scandic Hell litt utenfor sentrum, eller bo på historisk grunn på Scandic Stiklestad.