Food & Beverage Manager om initiativ og nye utfordringer

Marcos Campos, Food & Beverage Manager, Scandic Victoria Tower, Sverige.

Marcos Campos har arbeidet i reiselivsbransjen i over ti år. I Scandic arbeidet han som soussjef  og kjøkkensjef før han tok på seg det fulle Food & Beverage ansvaret ved et hotell. I dag er han F&B manager på nyåpnede Scandic Continental og har tidligere vært ansvarlig for F&B da Scandic Victoria Tower åpnet. Hans største utfordring som ansvarlig for mat og drikke var oppstarten av det nye hotellet Scandic Victoria Tower.
– Vi startet fra bunnen av med å rekruttere ansatte og etablere rutiner. Det var en utfordrende og morsom reise som involverte flere av Scandics forretningsområder og avdelinger.

Hva betyr "god service" for deg?

– For meg er god service å gjøre andre personer fornøyde. Det kan være småting, som å by noen på en kopp kaffe eller gi noen en avis å lese i mens de venter. Det er lett å overse detaljene, selv om detaljene kan være det gjestene husker best.

Hva utgjør en god arbeidsplass?

– Miljøet er det viktigste. Hvis du liker kollegaene dine, liker du sannsynligvis jobben også. Du må selvfølgelig like det du faktisk gjør. Jeg trives med å identifisere nye utfordringer, og derfor er det viktig å sette mål for seg selv. Som ledere må vi ha den rette holdningen og evne til problemløsning, og vi må gi våre medarbeidere tilbakemelding.

Hvorfor vil du anbefale Scandic som arbeidsgiver

– Scandic en stor organisasjon med mulighet til personlig utvikling innen mange områder. Hvis du liker å jobbe med mennesker, kan hotellbransjen være stedet for deg.

Hvilke egenskaper verdsetter du høyest hos de som arbeider for deg?

– Du må være serviceinnstilt, ha en positiv fremtreden og åpent sinn. Du må vite dine styrker og svakheter. Det er greit å ikke vite alt, så lenge du ikke er redd for å be om hjelp. Vi er et team. Dette betyr at jeg må vite at jeg kan stole på personene jeg har rundt meg.

Når liker du jobben din best?

– Nesten hele tiden. Jeg liker å ha det travelt, når alt går som det skal og alle er fornøyde. Jeg er tilfreds når jeg ser at andre har det gøy og at de hjelper hverandre. Jeg tror mange yter sitt beste under press.

Hva synes du om mulighetene for profesjonell utvikling hos Scandic?

– Svært bra synes jeg. Men, det handler også om holdning. Mulighetene er der, men hvis du ikke griper dem går du glipp av dem.