bondeomelett med fenalår

En herlig og mettende omelett som gir deg en god start på dagen.

Har du rester etter gårsdagens selskap, trenger du ikke kaste dem. Her får du oppskrift på en deilig bondeomelett som metter. Det er kun fantasien og innholdet i kjøleskapet som setter grenser!

Foto: Ingrid S. Harbue og Bjørn Wad - fra boken Restekjærlighet

Ingredienser

  • Fenalår i skiver(ev. annen spekemat eller god pølse)
  • Noen stekte eller kokte poteter(gjerne fra i går)
  • Eggerøre(gjerne gårsdagens)
  • 2-3 egg
  • Ev. noen friske urter(f.eks. persille)

Slik gjør du

1. Hakk poteter og fenalår i mindre biter og bland alt i en varm panne sammen med eggerøren. (Hvis du ikke har eggerøre fra i går visper du bare sammen et par rå egg med litt vann).

2. Bland inn de rå eggene, disse skal bidra til at alt bindes sammen til én omelett. (Det fungerer godt uten disse også, men da blir resultatet nærmere en pytt-i-panne enn en omelett.)

3. Stek under lokk på svak varme for å unngå at omeletten brenner seg eller får en for gyllen stekeskorpe i bunn.

4. Server med rømme og en grønn salat til.

5. I salatdressingen kan du gjerne ha litt sukker – dette vil virke balanserende på saltsmaken fra fenalåret.