Speilegg diablo

Speilegg er speilegg, sier du kanskje, men da bør du tenke om igjen. Her er oppskriften på et speilegg som vil overraske gjestene eller familien, og sette en skikkelig spiss på frokosten. Om du foretrekker hel eller knust plomme, spiller ingen rolle; speilegg diablo er en vinner uansett!

Oppskrift

Speilegg diablo

 

Ingredienser Slik gjør du
Egg 1. Hakk opp vårløk og finhakk litt chili. Skjær en gulostskive eller to per egg med ostehøvel
Sriracha-saus 2. Kakk ett og ett egg i varm stekepanne (medium varme). Mens de stivner, drysser du over vårløk og chili, heller over litt sriracha-saus og legger osten på toppen
Vårløk 3. Gratiner speileggene i stekeovnen, med grillelementet på full varme og eggene helt øverst i ovnen. Hvis du virkelig vil imponere – og kanskje skremme? – gjestene litt, kan du også gratinere osten med en gassbrenner. Husk hvor brannvarslerne står!
Fersk, rød chili 4. Server på ferskt brød eller nystekte rundstykker
Et par skiver gulost  
   
Du trenger: Forvarm stekeovn med grillelement, evt. gassbrenner