Egg på en ny måte

Egg er og blir en gjenganger på kjøkkenet. Og Gjenganger heter også en av oppskriftene Aicha med matbloggen Aichas mat deler med Frokosten.no sine lesere

 Bilde og oppskrift: Matblokker Aicha Bouhlou: aichasmat.no

– Jeg velger ofte egg i kombinasjon med tomater, løk og andre grønnsaker når jeg skal lage noe lett, kjapt og godt. Denne oppskriften er veldig fin med tanke på rester, når folk sitter igjen med for mye grønnsaker, men ikke aner hva de skal bruke dem til.

Det skjer ikke i Aichas hjem. Hos henne er restene kalkulerte.
– Vi planlegger gjerne ekstra rester. Det er rett og slett en gudegave hos oss.

Prøv oppskriften på hennes Gjenganger her:

Ingredienser

  • 1 liten, rød paprika
  • 1 liten, gul eller grønn paprika, i skiver
  • 1/2 rød chilli, hakket
  • 400 g cherry tomater i forskjellige farger
  • 1 løk, skåret i tynne skiver
  • 2 hvitløkfedd, hakket
  • 4 egg
  • 1 avokado
  • 1 ts spisskummen
  • Persille
  • Salt og pepper
  • Extra virgin olivenolje

Slik gjør du.

1. Fjern frøene og skjær paprika og chilli i terninger.

2. Del tomatene, noen kan beholdes hele om du vil.

3. Varm olivenolje i en stekepanne. Ha i løk og stek i et par minutter.

4. Tilsett paprika, hvitløk og chili og stek sammen med løken under omrøring 3 minutter til.

5. Ha i spisskummen og tomater og stek litt til. Tilsett persille og smak til med salt og pepper.

6. Knekk i eggene og la dem stå uten omrøring til de er ferdig stekt.

7. Serveres med skivet avokado og godt brød..

8. Bon apetitt!