Frokostfiskekaker

Hadde du fisk, kokte poteter og grønnsaker til middag i går – og har rester til overs? Da kan du lage en superdeilig frokostrett av det ­– hjemmelagde fiskekaker!



I denne oppskriften har vi brukt steinbit, men du kan også bruke annen fisk som f.eks. laks, torsk eller flyndre. Fisken bør være dampet eller kokt, stekt egner seg ikke så bra. Og så et speilegg på toppen, en skikkelig god og næringsrik frokost!

Oppskrift

Frokostfiskekake med speilegg

Ingredienser Slik gjør du
Rester av dampet eller kokt fisk, feks steinbit, torsk eller laks 1. Start med fisken. Her har vi brukt steinbit, men du kan også bruke laks, torsk
En neve cornflakes 2. Så har du i litt cornflakes, litt hakket vårløk, salt og pepper og blander godt.
Hakket vårløk 3. Deretter har du i noen poteter og grønnsaker som du rasper – kålrot, gulrot; bruk det du har i kjøleskapet.
Poteter og grønnsaker 4. Bland alt sammen og form til fiskekaker med en skje.
Salt og pepper 5. Ha i en god klatt med smør og la det få brune seg litt.
En klatt smør 6. Stekes på medium varme, 2-3 minutter på hver side. La fiskekakene få en fin, brun skorpe.
Egg 7. Stek speilegg og legg på toppen av en god brødskive med fiskekaker.
  Fristende frokostfiskekaker med speilegg, vær så god!