Én focaccia-oppskrift–tre toppinger

Her er den eneste focaccia-oppskriften du bør kunne – og tre måter å toppe den på. Ifølge kjøkkensjefen på Scandic Nidelven er denne minst like god å ha røkelaks og kremost på som bagels! 

Oppskrift

 

Ingredienser Slik gjør du
Ca. 1 kg hvetemel 1. Ha en kg hvetemel, salt, olivenolje og tørrgjær i en bolle. Bruk kjøkkenmaskin med eltekrok og bland i sakte tempo mens du tilsetter vann forsiktig. Fortsett til du får en deig som ser ut som en tykk havregrøt.
2 ts salt 2. La deigen eltes videre på rolig fart i minimum 5 min. Hvis deigen samler seg og går fra flytende til fast, har vi en bra blanding. Tykner den ikke, ha i litt og litt mel til den slipper kantene.
1.5 dl olivenolje 3. Kjør deigen videre i 4-7 min. til deigen blir blank og elastisk.
1/2 pose tørrgjær 4. Dryss litt mel på benken eller på toppen av deigen i bollen. Legg over et håndkle og la deigen hvile i minst 45 min.
Ca. 4 dl vann 5. Slå deigen sammen(elt i 1 min.) og la hvile i 10 min.
Topping: Se alternativer i selve oppskriften 6. Legg deigen på et bakebrett og dra den ut med fingrene. Du trenger ikke å strekke deigen ut til sidene, 3-5 cm fra kantene er passe. Du kan også gjøre som kjøkkensjefen og legge deigen i en ekstra stor brødform.
  7. Dekk til med håndkle og la heve videre i minimum 45 min.
  8. Bruk fingrene til å lage hull/groper i deigen samtidig som du drar den ut i kantene.

Så er deigen klar for å toppes! Her er kjøkkensjefens tre alternativer:

9. Hell over 1,5 dl god olivenolje, og dryss deretter over med fingersalt og tørr rosmarin. Stek i 20-25 min på 190 grader

10. Del cherrytomater(1 boks) i to og press dem ned i deigen. Bruk gjerne også noen steinfrie oliven. Hell over med olivenolje og tørr oregano. Stek 20-25 min på 190 grader.

11. Stikk inn gamle osterester, hell over litt olivenolje og stek. Stek i 20-25 min på 190 grader. Mens den er lun, kan du i tillegg toppe med spekeskinke og ruccola.

12. Vel bekomme!