Frokostbruschetta med paprika og spekeskinkechips
Gårsdagens brød, en paprika, noen grønnsaker og en ostebit. Ved å bruke det du har liggende i kjøleskapet kan du trylle frem de lekreste frokostretter.
Som for eksempel bruschetta med gratinert paprika og spekeskinkechips. La deg inspirere av kjøkkensjefen på Scandic Meyergården, Svein Jæger Hansen, og prøv selv. Nam nam!
Oppskrift
Frokostbruschetta med blåmugg-gratinert paprika og spekeskinkechips
Ingredienser | Slik gjør du |
Paprika | 1. Ta en paprika, det gjør ingenting at den er begynt å bli tørr. Del den i to, skjær ut innmaten (det trenger du heller ikke kaste, men kan bruke i blandingen du skal ha i paprikaen. |
Sukkererter | 2. Kutt sukkererter, sopp og løk i terninger i så lik størrelse som mulig. |
Sopp | 3. Hakk opp grønnkålen. |
Løk | 4. Stek paprika i olje i stekepannen på sterk varme, som du skrur ned etter hvert. Fordel grønnsaksblandingen oppi de to paprikaskivene i pannen. |
Grønnkål | 5. Visp et egg sammen med en fløteskvett og hell det over paprikaskivene. |
Egg | 6. Tilsett salt og pepper. |
Fløte | 7. Topp med en rest av blåmuggost, og gratiner i fire minutter i ovn |
Blåmuggost | 8. Stek de tørre brødskivene med litt olje i stekepanna. |
Olje | 9. Finhakk hvitløk, del cherrytomatene i fire og grovhakk basilikum. |
Et par tørre brødskiver | 10. Ha blandingen i stekepannen, og dander etterpå på brødskiven. |
Hvitløk | 11. Legg en rest av spekeskinke med litt olje, flatt mellom to stekebrett og stek i ca. 8 minutter på 200 grader. |
Cherrytomater | |
Basilikum | |
Spekeskinke | Server! |