Det beste sjokoladepålegget er hjemmelaget

Prøv dette hjemmelagde sjokoladepålegget og gi dagens første måltid en liten smak av himmelen.

Dette sjokoladepålegget er det du trenger på dager hvor du vil kose deg litt ekstra. Det er fløyelsmykt og smaker herlig av mørk sjokolade – perfekt på ferskt brød med en kopp kaffe til. Og så føles det litt bedre å spise hjemmelaget pålegg fra glass! I kjøleskap holder pålegget seg i to uker – hvis det får lov til å stå så lenge…

Oppskrift

Hjemmelaget sjokoladepålegg

 

Ingredienser Slik gjør du
200 g mørk sjokolade (eventuelt halvparten lys og halvparten mørk) 1. Hakk sjokolade grovt og ha den i en skål
2 dl kremfløte 2. Varm fløten opp til kokepunktet og hell den over sjokolade. La den smelte i noen minutter før du rører om til sjokoladen er helt smeltet.
75 g mykt smør i terninger 3. Tilsett smøret litt og litt og rør det sammen til glatt og fin masse.
  4. Hell over på glass, og la stå på benken over natten.
Du trenger 5. Nyt!
Skål  
Kjele  
Slikkepott  
Glass til sjokoladepålegget