Det beste sjokoladepålegget er hjemmelaget
Prøv dette hjemmelagde sjokoladepålegget og gi dagens første måltid en liten smak av himmelen.
Dette sjokoladepålegget er det du trenger på dager hvor du vil kose deg litt ekstra. Det er fløyelsmykt og smaker herlig av mørk sjokolade – perfekt på ferskt brød med en kopp kaffe til. Og så føles det litt bedre å spise hjemmelaget pålegg fra glass! I kjøleskap holder pålegget seg i to uker – hvis det får lov til å stå så lenge…
Oppskrift
Hjemmelaget sjokoladepålegg
Ingredienser | Slik gjør du |
200 g mørk sjokolade (eventuelt halvparten lys og halvparten mørk) | 1. Hakk sjokolade grovt og ha den i en skål |
2 dl kremfløte | 2. Varm fløten opp til kokepunktet og hell den over sjokolade. La den smelte i noen minutter før du rører om til sjokoladen er helt smeltet. |
75 g mykt smør i terninger | 3. Tilsett smøret litt og litt. og rør det sammen til glatt og fin masse. |
4. Hell over på glass, og la stå på benken over natten. | |
Du trenger | 5. Nyt! |
Skål | |
Kjele | |
Slikkepott | |
Glass til sjokoladepålegget |