Hjemmelaget appelsinmarmelade

Hjemmelaget appelsinmarmelade smaker kjempegodt og er en super måte å bruke opp appelsiner som har blitt liggende.



For når du lager din egen marmelade bruker du faktisk opp alt, absolutt alt på appelsinen. Har du rester av vaniljestang, kanelstang eller stjerneanis liggende? Dette kan du putte i syltetøyglasset for å gi marmeladen din personlige vri. Det her vil imponere gjestene du har til frokost!


Oppskrift
Hjemmelaget appelsinmarmelade

 

Ingredienser Slik gjør du
1,5 kg økologiske appelsiner 1. Vask appelsinene godt i lunkent vann
1,3 liter vann 2. Kutt appelsinene først i 8 båter, så på tvers i tynne skiver
2 kg sukker 3. Ta ut og spar på eventuelle steiner og legg de i en pepperbeholder eller gassbind
Sitroner 4. Ha appelsiner, vann og steiner i en gryte og kok under lokk i 40-45 min
  5. Ta av lokket og rør sukker inn i massen. Kok inn til ønsket konsistens(legg litt på en kald tallerken og sett i kjøleskapet ca 2 min for å sjekke at konsistensen blir riktig)
  6. Når du er fornøyd med konsistensen, rør inn litt frisk sitronsaft for smakens skyld
  7. Hell den ferdige marmeladen over på helt rene glass og avkjøl