Lag posjert egg som en proff!

For mange er posjerte egg det aller beste på frokostbordet, gjerne servert som egg benedict. Her kan du finne ut hvordan du kan lage det hjemme. Etter hvert som du blir flinkere, kan du lage flere egg av gangen.




Oppskrift

Posjert egg

 

Ingredienser Slik gjør du
Egg 1. Kok opp en kjele med vann, salt og hvitvinseddik (et par spiseskjeer per liter vann). Trekk kjelen av platen når vannet koker.
2 l vann 2. Bruk en skje og rør i vannet så det begynner å sirkulere i kjelen. Bevegelsen i vannet gjør at egget eller eggene holder formen.
4 ss hvitvinseddik 3. Knekk et egg i vannet og la det trekke i ca. 2,5 minutt – eller 3–4 minutter hvis du foretrekker egget fastere. Det er ingenting i veien for å lage flere posjerte egg i kjelen samtidig. Men jo flere egg du har, jo vanskeligere blir det å passe på. Derfor kan det være lurt å begynne med ett av gangen, og øke antallet etter hvert som du blir dreven.
Salt 4. Ønsker du å servere det posjerte egget som egg benedict? Her finner du oppskriften!