Egg Benedict

Egg benedict er selve kongen av frokostbordet! Litt jobb er det riktignok. Du trenger både et perfekt posjert egg, hollandéssaus, skinke eller bacon og et stykke godt, ristet brød.Imponér til frokosten med egg benedict

Denne amerikanse frokostretten består av skiver av ristet brød eller delt engelsk muffins. Dekket av røkt bacon eller skinke, posjert egg og hollandés. Her får du oppskriften slik at du kan briljere på kjøkkenet:

Oppskrift

 

Ingredienser(4 porsjoner) Slik gjør du
500 g usaltet smør 1. Lag hollandéssausen først
3 egg 2. Klar 500 g usaltet smør ved å smelte det på lav varme til det skiller seg. Fisk ut urenhetene fra fettlaget før du øser ut fettet slik at bare vannet ligger igjen i kjelen. Sett det klarede smøret til side.
1 sitron 3. Ta tre egg. Skill eggeplommene fra hviten og ha plommene i en stålbolle.
Salt og pepper 4. Kok opp en kjele med vann og bruk dette som vannbad for bollen med eggeplommene. Ha 1 spiseskje vann i sammen med plommene, og pisk hardt.
Brød 5. Pisk til du begynner å kjenne litt motstand, spe så forsiktig med det klarede smøret – mens du fortsetter å piske hele tiden. Hvis du sper for fort, sprekker sausen!
Bacon eller skinke 6. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
4 egg 7. Sett hollandéssausen til side mens du lager de posjerte eggene.
2 l vann 8. Kok opp en kjele med vann, salt og hvitvinseddik (et par spiseskjeer per liter vann). Trekk kjelen av platen når vannet koker.
4 ss hvitvinseddik 9. Bruk en skje og rør i vannet så det begynner å sirkulere i kjelen. Bevegelsen i vannet gjør at egget eller eggene holder formen.
Salt 10. Knekk et egg i vannet og la det stå i ca. 2,5 minutt – eller litt lenger hvis du ønsker et fastere egg. Det er ingenting i veien for å lage flere posjerte egg i kjelen samtidig. Men jo flere egg du har, jo vanskeligere blir det å passe på. Derfor kan det være lurt å begynne med ett av gangen, og øke antallet etter hvert som du blir dreven.