Hjemmegravet laks
Hjemmegravet laks kan høres komplisert og tidkrevende ut, men med denne oppskriften kan du faktisk tilberede din helt egen variant på bare 45 sekunder! Husk bare at du må lage den to dager før den skal serveres.
Foto:
Oppskrift på hjemmegravet lakS
Ingredienser
- 1 kg laksefilet
- 0,5 dl salt
- 0,5 dl sukker
- 1 ss sennepsfrø
- 2 ss dill, frisk eller tørket
- 1 ss hel sort pepper, ristet
- 0,5 dl gin
Du trenger
- Pinsett
- Form eller frysepose
Slik gjør du
- Renskjær fileten for eventuelle finner og skinn. Skyll deretter fileten, og napp ut pinnebeinene med en pinsett
- Bland først salt og sukker 50/50, og deretter de andre ingrediensene. Smak til om du ønsker mer salt og/eller sukker. Dryss så kryddermiksen over fiskefileten og gni inn
- Legg fisken i en form eller frysepose, hell over gin og legg fisken i press
- La den ligge i 2 dager, så er den klar til å nytes. Skrap av krydderblandingen før du serverer
Gravlaks smaker ekstra godt på nybakt brød eller nylaget knekkebrød sammen med sennepssaus.
Vel bekomme!