Tyrkiske Børek

Stek knasende sprø børek til helgen



Unn deg en ekstra digg frokost i helgen og lag din egen tyrkiske børek. Denne oppskriften inneholder spinat, persille og fetaost og gir deg en herlig, sprø børek som er saftig og myk på innsiden.

Ferske børek er en hyggelig overraskelse til frokostbordet.

Foto: Christian Løken, Balde Film

Ingredienser

  • Til 6 porsjoner
  • 1 pakke filodeig
  • 2 egg
  • 1 dl olje
  • 1 dl melk
  • 1 ss yoghurt naturell
  • 200g fetaost
  • 1 bunt bladpersille og gjerne litt spinat
  • Salt og pepper
  • sesamfrø

Du trenger

  • Visp
  • Pensel
  • Rent kjøkkenhåndkle

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 180C.

2. Visp egg, olje, melk og yoghurt, ha i en klype salt og pepper.

3. Bland fetaost med finhakket persille og spinat.

4. Legg filodeigen under et fuktig klede.

5. Bruk en pensel og pensle eggblandingen på hele den ene siden av deigen. Legg fyllet litt under midten og brett, pensle over hver brett. Rull sammen og legg bitene på et stekebrett med bakepapir. Pensle over til slutt og dryss på sesamfrø.

6. Stek midt i ovnen til børekene er gyllene og sprø, ca. 30 minutter.

7. Vel bekomme!

8. Hvis du får rester, smaker børekene godt også neste morgen. Da varmer du dem i en non-stick stekepanne på middels varme i 3-4 minutter. Snu ofte.