Kjøkkensjefens vafler

Lukten av nystekte vafler kan gi alle og enhver vann i munnen. Denne vaffel-oppskriften passer til alle anledninger, om det er litt ekstra kos til søndagsfrokosten eller et deilig mellommåltid ute på terrassen en varm vårdag.



Med denne vaffel-oppskriften kan du lage din egen vri ved å bytte ut noe av melet med grovere mel eller havregryn til hverdags. Rømmen gjør vaflene ekstra saftige og gode. Nyt med din favoritt-topping, om det er brunost, rømme, syltetøy eller kanskje pølse som de spiser i Moss?

 

Ingredienser (8-10 vafler)

Slik gjør du

150 gr smør

Bland det tørre

6 egg

Smelt smøret

1,5 dl sukker

Hell i vekselvis med melk
6 dl hvetemel Tilsett rømme

2 dl rømme

5,5 dl melk

La røren svelle i ca. 30 minutter

1,5 ts bakepulver

Klype salt

Klype kardemomme

Klype vaniljesukker