Kjøkkensjefens vafler

Lukten av nystekte vafler kan gi alle og enhver vann i munnen. Denne vaffel-oppskriften passer til alle anledninger, om det er litt ekstra kos til søndagsfrokosten eller et deilig mellommåltid ute på terrassen en varm vårdag.



Med denne vaffeloppskriften kan du lage din egen vri ved å bytte ut noe av melet med grovere mel eller havregryn til hverdags. Rømmen gjør vaflene ekstra saftige og gode. Nyt med din favoritt-topping, om det er brunost, rømme, syltetøy – eller kanskje pølse som de spiser i Moss?

 

Ingredienser (8-10 vafler)

Slik gjør du

150 gr smør

Bland det tørre

6 egg

Smelt smøret

1,5 dl sukker

Hell i vekselvis med melk
6 dl hvetemel Tilsett rømme

2 dl rømme

5,5 dl melk

La røren svelle i ca. 30 minutter

1,5 ts bakepulver

Klype salt

Klype kardemomme

Klype vaniljesukker