Kjøkkensjefens vafler
Lukten av nystekte vafler kan gi alle og enhver vann i munnen. Denne vaffel-oppskriften passer til alle anledninger, om det er litt ekstra kos til søndagsfrokosten eller et deilig mellommåltid ute på terrassen en varm vårdag.
Med denne vaffel-oppskriften kan du lage din egen vri ved å bytte ut noe av melet med grovere mel eller havregryn til hverdags. Rømmen gjør vaflene ekstra saftige og gode. Nyt med din favoritt-topping, om det er brunost, rømme, syltetøy eller kanskje pølse som de spiser i Moss?
Ingredienser (8-10 vafler) |
Slik gjør du |
150 gr smør |
Bland det tørre |
6 egg |
Smelt smøret |
1,5 dl sukker |
Hell i vekselvis med melk |
6 dl hvetemel | Tilsett rømme |
2 dl rømme |
|
5,5 dl melk |
La røren svelle i ca. 30 minutter |
1,5 ts bakepulver |
|
Klype salt |
|
Klype kardemomme |
|
Klype vaniljesukker |