Kjøkkensjefens vafler
Lukten av nystekte vafler kan gi alle og enhver vann i munnen. Denne vaffel-oppskriften passer til alle anledninger, om det er litt ekstra kos til søndagsfrokosten eller et deilig mellommåltid ute på terrassen en varm vårdag.
Med denne vaffeloppskriften kan du lage din egen vri ved å bytte ut noe av melet med grovere mel eller havregryn til hverdags. Rømmen gjør vaflene ekstra saftige og gode. Nyt med din favoritt-topping, om det er brunost, rømme, syltetøy – eller kanskje pølse som de spiser i Moss?
Ingredienser (8-10 vafler) |
Slik gjør du |
150 gr smør |
Bland det tørre |
6 egg |
Smelt smøret |
1,5 dl sukker |
Hell i vekselvis med melk |
6 dl hvetemel | Tilsett rømme |
2 dl rømme |
|
5,5 dl melk |
La røren svelle i ca. 30 minutter |
1,5 ts bakepulver |
|
Klype salt |
|
Klype kardemomme |
|
Klype vaniljesukker |