Pai uten bunn – LavFODMAP!

Vi vet at mange lider av forskjellige typer allergier når det kommer til mat. Derfor har vi fått lov å dele oppskrifter av Cecilie Hauge Ågotnes, som har gitt ut bøker om LavFODMAP-dietten (som også er gluten- og laktosefritt). Hun har selv fulgt lavFODMAP-kosthold i 2,5 år og har en rekke oppskrifter.



Cecilie er fast foredragsholder ved IBS-skolen (irritabel bowel syndrom/irritabel tarm) til nasjonal kompetansetjeneste for funksjonelle tarmsykdommer ved Haukeland universitetssykehus i Bergen og har også holdt foredrag ved IBS-skolen på Stord og Ålesund sykehus. Les mer om Cecilie og hennes arbeid på http://lavfodmap.no/

Her gir vi deg en herlig oppskrift på saftig pailøs pai. I praksis vil det si at man lar være å bruke paiskall, men bruker kun fyllet. I denne paien kan du bruke det du har av kjøtt ev. lage med fetaost istedenfor kjøtt. Her er det bare fantasien som setter grenser! 


Oppskrift

Pailøs pai

 

Ingredienser (4 porsjoner) Slik gjør du
4 egg 1. Sett ovnen på 200 grader
120 g revet ost 2. Pisk egget lett og bland inn resten av ingrediensene
200 g skinke eller bacon 3. Hell røren i små former og stek i 20-25 min. på nederste rille i ovnen
Salt og pepper (om skinken er salt trenger du ikke salt) 4. Velbekomme!
Ev. det grønne fra vårløk eller purre