Pai uten bunn – LavFODMAP!
Vi vet at mange lider av forskjellige typer allergier når det kommer til mat. Derfor har vi fått lov å dele oppskrifter av Cecilie Hauge Ågotnes, som har gitt ut bøker om LavFODMAP-dietten (som også er gluten- og laktosefritt). Hun har selv fulgt lavFODMAP-kosthold i 2,5 år og har en rekke oppskrifter.
Cecilie er fast foredragsholder ved IBS-skolen (irritabel bowel syndrom/irritabel tarm) til nasjonal kompetansetjeneste for funksjonelle tarmsykdommer ved Haukeland universitetssykehus i Bergen og har også holdt foredrag ved IBS-skolen på Stord og Ålesund sykehus. Les mer om Cecilie og hennes arbeid på http://lavfodmap.no/
Her gir vi deg en herlig oppskrift på saftig pailøs pai. I praksis vil det si at man lar være å bruke paiskall, men bruker kun fyllet. I denne paien kan du bruke det du har av kjøtt ev. lage med fetaost istedenfor kjøtt. Her er det bare fantasien som setter grenser!
Oppskrift
Pailøs pai
Ingredienser (4 porsjoner) | Slik gjør du |
4 egg | 1. Sett ovnen på 200 grader |
120 g revet ost | 2. Pisk egget lett og bland inn resten av ingrediensene |
200 g skinke eller bacon | 3. Hell røren i små former og stek i 20-25 min. på nederste rille i ovnen |
Salt og pepper (om skinken er salt trenger du ikke salt) | 4. Velbekomme! |
Ev. det grønne fra vårløk eller purre |