perfekt helgefrokost – Egg cocotte
Det finnes utallige oppskrifter på egg. Vi anbefaler deg å prøve denne varianten – bakt egg, eller som de sier på fransk: Oeuf cocotte.
Her er det ingen begrensning på hva som kan brukes av ingredienser, kun hva du har i kjøleskapet og liker. De passer ypperlig sammen med stekte brødstenger. Bon appetite!
Foto: Christian Løken, Balder Film
Ingredienser
- Til 4 Porsjoner
- 4 egg
- Tomatsalsa: 2-3 tomater, 1 rødløk, 3 kvaster basilikum, salt og pepper (smak deg frem)
- Sennepssaus: 2 dl creme fraiche, 2 ss grov dijon sennep
- Brødstenger: 1/2 brød, ca. 1 dl olivenolje, hvitløk i skiver, salt og pepper
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 200 grader
2. Salsa: Finhakk alle ingrediensene, bland sammen og smak til med salt og pepper (du kan gjerne friske salsaen opp med chili, hvitløk og lime).
3. Sennepssaus: Bland sammen ingrediensene
4. Bruk porsjonsformer og sett disse i en ildfast form med varmt vann.
5. Ha sennepssausen nederst i formen, knekk et egg i hver form og topp med salsa.
6. Bak cocottene i ovnen i ca. 15 minutter til eggehviten er stiv, men plommen skal være bløt.
Brødstenger: skjær brødet i staver. Vend dem i olje, hvitløk, salt og pepper og stek dem i pannen eller i ovnen til brødstengene er sprø.