Noe ekstra gøy til frokost?

Barn elsker pannekaker! Og enda bedre kommer de til å synes det smaker hvis du lager gøyale tegninger med røren mens du steker dem. Det er faktisk veldig enkelt.Lag tegning på pannekakene

– Dette er pannekaker som ungene garantert kommer til å like, sier Christian Haugen. 24-åringen jobber som frokostkokk ved Scandic Nidelven i Trondheim, og av og til lar han fantasien og overskuddet få utløp for å overraske en morgentrøtt frokostgjest litt ekstra.

Det er nemlig svært enkelt å lage tegninger i pannekakene mens du steker dem.

Alt du må gjøre, er å ha litt av røren i en klemmeflaske. Resten har du i bollen som vanlig.

  • Begynn med å varme smør i stekepannen. Når smøret er varmt, bruker du klemmeflasken til å tegne mønsteret du ønsker å lage.
  • Vent til røren i tegningen har stivnet på toppen før du øser oppi røre nok til å dekke stekepannen. Stek og vend som vanlig, og voilá! En pannekake med tegning.

På videoen lager Christian en pannekake med smileymønster. Du kan også lage andre mønstre, avhengig av lyst, interesser eller kanskje spesielle anledninger.

Kun fantasien setter grenser. Og hvem vet, kanskje ungene er enda mer oppfinnsomme? Her kan det være duket for familiemesterskap.

Nedenfor finner du oppskrift på amerikanske pannekaker. De blir litt tykkere enn vanlige norske, og er herlige til helgefrokosten. Siden røren er litt tykkere, er den også enklere å tegne med.

Du kan selv velge om du lager pannekakene i vanlig størrelse, eller små som lapper eller sveler. Tegne kan du gjøre uansett.

Lykke til!

Oppskrift

Amerikanske pannekaker

 

Ingredienser(6 porsjoner) Slik gjør du
1 l lettmelk 1. Pisk egg og sukker og spe med melken mens du rører. Rør deretter inn melet litt etter litt. For å få en klumpfri røre, er det viktig å ikke ha i for mye mel av gangen.
200 g sukker 2. Smelt smøret i en kjele og rør inn dette i røren.
250 g meierismør 3. La røren svelle i minst 20 minutter før du begynner å steke.
8 egg 4. Smelt litt smør i en varm stekepanne (middels varme på platen) og hell i en øse med pannekakerøre. Drei på stekepannen så røren dekker hele bunnen – eller bruk mindre røre for å lage små «lappe-aktige» pannekaker. Stek til røren er stivnet på oversiden før du snur pannekakene. Stek dem omtrent like lenge på den andre siden.
850 g mel 5. Server sammen med syltetøy og Rørosrømme, honning, sukker eller lønnesirup. På de tre sistnevnte smaker det etter manges mening ekstra godt hvis du også presser litt sitronsaft over.
Du trenger en klemmeflaske