Den søte avslutningen - epler med kanelstenger

Det er alltids plass til litt søtt etter julefrokosten. Den runde sødmen til epler i kombinasjon med nøtter, kanel og honning blir til en riktig godsak av en dessert.



Den søte avslutningen - epler med kanelstenger

Du trenger

Ildfastform eller stekebrett

Ingredienser

6 Porsjoner

  • 6 norske friske epler(1 per person)
  • 6 kanelstenger
  • 6 skiver smør
  • 1 neve valnøtter
  • 1 neve mandler
  • Honning

Slik gjør du

1. Vask og skjær ut midten av eplene med en skreller.

2. Stikk en kanelstang i hvert eple og legg en skive smør over.

3. Dryss hakkede nøtter over, og avslutt med et par spiseskjeer honning over det hele. Hvis du ikke har flytende honning så kan du varme honningen i varmt vannbad til den har riktig konsistens.

4. Bak i ovnen på 200 °C til eplene er gylne, ca. 30 min.

5. Nyt!