Superenkel syltelake

Gode råvarer fortjener en bedre skjebne enn å bli kastet! Sylting er en god måte å ta vare på alt, og gjør at maten holder seg i månedsvis. Syltelaken lager du enkelt selv.



Alt kan syltes, så bruk det du har liggende! Du kan for eksempel sylte sopp, eple, pære, ananas, rødløk og fennikel – utrolig godt.

Oppskrift

Superenkel 1-2-3 syltelake

 

Ingredienser Slik gjør du
En del sukker 1. Bland vann, sukker og eddik i en kasserolle.
To deler eddik 2. Kok opp
Tre deler vann 3. Hvis du har grønnsaker som trenger å mørnes, kan du la grønnsakene koke med. Hvis ikke lar du laken avkjøle seg før du har i grønnsakene eller frukten.
Du trenger: 4. Ha alt over på helt rene og tette glass. Oppbevares kjølig
Rent og tett oppbevaringsglass