Superenkel syltelake
Gode råvarer fortjener en bedre skjebne enn å bli kastet! Sylting er en god måte å ta vare på alt, og gjør at maten holder seg i månedsvis. Syltelaken lager du enkelt selv.
Alt kan syltes, så bruk det du har liggende! Du kan for eksempel sylte sopp, eple, pære, ananas, rødløk og fennikel – utrolig godt.
Oppskrift
Superenkel 1-2-3 syltelake
Ingredienser | Slik gjør du |
En del sukker | 1. Bland vann, sukker og eddik i en kasserolle. |
To deler eddik | 2. Kok opp |
Tre deler vann | 3. Hvis du har grønnsaker som trenger å mørnes, kan du la grønnsakene koke med. Hvis ikke lar du laken avkjøle seg før du har i grønnsakene eller frukten. |
Du trenger: | 4. Ha alt over på helt rene og tette glass. Oppbevares kjølig |
Rent og tett oppbevaringsglass |