Tomatsild – en klassiker til julefrokosten
Alle gode frokoster bør ha sild på bordet! Denne oppskriften blir garantert en suksess, og kan gjerne tas med som gave til vertskapet.
Sild er ikke bare godt, men tar seg fint ut på glass og pynter opp frokostbordet. Foto: Gry Traaen
Oppskrift
Hjemmelaget tomatsild
Ingredienser | Slik gjør du |
4-6 kryddersildfileter | 1. Vann gjerne ut sildefiletene i melk i ca. 1 time før de tørkes godt og kuttes i passe store biter. |
1/2 finhakket rødløk | 2. Varm opp oljen og stek løken til den er blank. Tomatpureen has oppi og stekes lett sammen med løken. Hell deretter i vann, eddik, sukker og chilisaus. |
1/2 dl rapsolje | 3. Kok sammen slik at mengden blir redusert til 2/3. Smak til med laurbærblader og grovmalt pepper. |
1/2 dl tomatpuré | 4. Avkjøl til romtemperatur før du heller over sildebitene og tynne løkskiver. Server med finhakket dill. |
2 dl vann | |
2 dl sherryeddik | |
1 1/2 dl sukker | |
1/2 dl søt chilisaus | |
3 laubærblad | |
1 ts grovmalt sort pepper | |
1 1/2 løk i tynne skiver |