Drømmegrøt med frukt
Det kan bli mye risengrynsgrøt i adventstiden – og da er denne drømmegrøten et forfriskende innslag. Topp grøten med det du ønsker av frukt og bær, og du får en deilig og mettende frokost.
NB! Havren bør legges i bløt i minst 4 timer før tilberedning og servering, men til gjengled holder grøten i ca. en uke i kjøleskapet.
Oppskrift
Drømmegrøtoppskriften fra boken "Grøt: På ville veier"
Ingredienser | Slik gjør du |
2 dl hakket havre | 1. Legg havren i vann i minst 4 timer før tilberedning |
Vann | 2. Sil vannet av havren og bland inn yoghurt, zest av sitron og lime, samt juice av sitron. Smak til med honning. |
3 dl yoghurt | 3. Ha gjerne grøten i krukker og server straks med ønsket topping. Du kan også oppbevare grøten i kjøleskapet - der holder den i minst en uke. |
1 sitron, vasket | |
1 lime, vasket | |
Honning | |
Topping som f. eks. mango, kokos, bringebær, kanel og banan |