Ting å gjøre i Oslo

I Norges største by og hovedstad er det selvfølgelig et hav av attraksjoner og aktiviteter for besøkende og ferierende. Her er våre beste tips som kan passe for både store og små når dere er i Oslo.Se Oslo fra sykkelsetet

En god måte å bli kjent med byen på, er fra sykkelsetet når været tillater det - et godt supplement til annen transport i Oslo, og mye mer miljøvennlig! Oslo er ikke en stor by, og det er korte avstander fra byen til mer landlige områder. Noen Scandic-hoteller har sykler du kan låne gratis, og hvis ikke disse er tilgjengelig, er det enkelt å leie en fra Oslo Bysykkel som har mer enn 250 sykkelstasjoner rundt om i byen

Lei av å sykle? Du kan også utforske Oslo fra elektriske sparkesykler. Til en lav kostnad kan du suse rundt i byen på dette populære fremkomstmiddelet. 

Akershus festning

Akershus festning er en spennende middelalderborg midt i Oslo ytterst på Akersneset. Her kan du utforske byens historie eller nyte en varm sommerdag i solen. Akershus slott og festning ble påbegynt i 1299 av Håkon V, og fullført i løpet av 1300-tallet.

Utforsk museene på Bygdøy

Frammuseet

På Frammuseet kan du oppleve skipet som blant annet brakte Fridtjof Nansen til Nordpolen. Regnet som verdens sterkeste treskip, er det godt bevart den dag i dag, og om bord kan du få et innblikk i hvordan mannskapet levde under de farlige ekspedisjonene. 

Et steinkast unna Frammuseet finner du Kon-Tiki museet, hvor flere av flåtene til Thor Heyerdal står utstilt i sin helhet, balnt annet balsaflåten han brukte under sin ferd over Stillehavet. Museet har flere andre utstillinger relatert til ekspedisjonene, filmvisning og en undervannsutstilling. Absolutt verdt et besøk!

Norsk Folkemuseum

Et av verdens eldste og største friluftsmuseer, med 155 historiske bygninger, egen gamleby og en stavkirke fra ca. år 1200. Om sommeren byr museet på kjøring med hest og vogn, fôring av dyrene, demonstrasjon av gamle håndverksteknikker, åpen kolonialbutikk, lysstøperi, historisk lekeplass, omvisninger og vandreteater. 

Vikingskipshuset (stengt - midlertidig flyttet)

Oppdater historiekunnskapen på Vikingskiphuset, som viser funn fra Gokstad, Oseberg og Tune. Det er også mindre båter, sleder, verktøy og tekstiler utstilt.

Museet er midllertidig flyttet til Historisk museum i Oslo sentrum hvor du kan se noen av de mest ikoniske gjenstandene fra vikingtiden. Vikingskipshuset flyttes tilbake i renoverte lokaler på Bygdøy i 2026.

Roseslottet

Roseslottet er en kunstinstallasjon ved Frognerseteren i Oslo, skapt av brødrene Vebjørn Sand og Eimund Sand. Den markerte at det i 2020 var 80 år siden Norge ble okkupert av Nazi-Tyskland og 75 år siden frigjøringen. Kunstparken inneholder malerier og installasjoner som forteller om andre verdenskrig i Norge og om de grunnleggende prinsippene for demokrati, rettsstat og humanisme, som ble satt ut av kraft under okkupasjonen.

Den Norske Opera & Ballett

Oslos operahus ligger rett ved fjorden, og minner om et isfjell der det reiser seg skrått opp fra vannkanten. Besøkende inviteres til å gå en tur på taket og nyte panoramautsikt over Oslo og Oslofjorden, året rundt. Den Norske Opera & Ballett byr på et rikt og spennende program i tre forskjellige saler. Operataket, foajeen og balkongene brukes også som konsertarenaer og besøkende kan få omvisninger på norsk og engelsk, besøke Operabutikken og nyte mat og drikke i en av restaurantene.

Vigelandsparken

Vigelandsparken er en skulpturpark i Frognerparken med over 200 skulpturer laget av Gustav Vigeland (1869–1943), med kjente statuer som blant annet Sinnataggen, Monolitten og Livshjulet. Vigeland tegnet også selve parken, som inneholder det meste av hans kunst. Vigelandsparken er en av Norges mest besøkte attraksjoner, med over en million besøkende hvert år. Som første parkanlegg i Norge ble det fredet av Riksantikvaren i 2009.

Holmenkollen Nasjonalanlegg

Holmenkollen er en av Norges mest besøkte turistattraksjoner, og inneholder hopptårn, suvenirbutikk og en skisimulator. Utsiksplatået på toppen av tårnet er åpent for publikum og byr på panoramautsikt over Oslo og Marka. Her finner du også vårt nyrenoverte Scandic Holmenkollen Park Hotell.

Oslo Reptilpark

Oslo Reptilpark Norges eneste reptilpark - en liten dyrepark midt i Oslo med over 100 dyr, deriblant kvelerslanger, snoker, gekkoer, øgler, pilgiftfrosk, vakre tarantelle, en dvergkrokodille, aper, skilpadder og fisk – og en sort enke, verdens giftigste edderkopp. Her kan man være med på fôring av slanger, silkeaper, krokodillen og flere andre dyr. Se flere tips for barnetilpassede aktiviteter her.