Ting å gjøre i Oslo

I Norges største by og hovedstad bugner det naturligvis av attraksjoner og aktiviteter for besøkende og ferierende. Her deler vi våre beste tips som passer for både voksne og barn under deres opphold i Oslo.Se Oslo fra sykkelsetet

En god måte å bli kjent med byen på, er fra sykkelsetet når været tillater det - et godt supplement til annen transport i Oslo, og mye mer miljøvennlig! Oslo er ikke en stor by, og det er korte avstander fra byen til mer landlige områder. Noen Scandic-hoteller har sykler du kan låne gratis, og hvis ikke disse er tilgjengelig, er det enkelt å leie en fra Oslo Bysykkel som har mer enn 250 sykkelstasjoner rundt om i byen

Lei av å sykle? Du kan også utforske Oslo fra elektriske sparkesykler. Til en lav kostnad kan du suse rundt i byen på dette populære fremkomstmiddelet. 

Munch

I MUNCH finnes Edvard Munchs gave til Oslo by. Den inneholder bl.a. 1 100 malerier, 4 500 tegninger og akvareller, 18 000 grafiske arbeider, 6 000 bøker, brev og andre dokumenter.

I tillegg til Munchs kunst, vises samtidskunst i verdensklasse i det 13 etasjer høye bygget. Skiftende utstillinger sørger for konstant fornyelse av opplevelser tilgjengelige på museet, blant annet soloutstillinger til mottakere av Edvard Munch Art Award.

Astrup Fearnley Museet

Astrup Fearnley Museet er et privat museum for samtidskunst på Tjuvholmen i Oslo, organisert som Astrup Fearnley Museet AS.

I 2023 fyller Astrup Fearnley Museet 30 år. Dette feires med en omfattende jubileumsutstilling med kjente ikoniske verk, skjulte skatter og nye innkjøp til Astrup Fearnley-samlingen. Utstillingen fyller begge museumsbyggene og rommer mer enn 100 verk fra en av Europas mest omfattende samlinger med internasjonal samtidskunst.

Den Norske Opera & Ballett

Oslos operahus ligger rett ved fjorden, og minner om et isfjell der det reiser seg skrått opp fra vannkanten. Besøkende inviteres til å gå en tur på taket og nyte panoramautsikt over Oslo og Oslofjorden, året rundt. Den Norske Opera & Ballett byr på et rikt og spennende program i tre forskjellige saler. Operataket, foajeen og balkongene brukes også som konsertarenaer og besøkende kan få omvisninger på norsk og engelsk, besøke Operabutikken og nyte mat og drikke i en av restaurantene.

Vigelandsparken

Vigelandsparken er en skulpturpark i Frognerparken med over 200 skulpturer laget av Gustav Vigeland (1869–1943), med kjente statuer som blant annet Sinnataggen, Monolitten og Livshjulet. Vigeland tegnet også selve parken, som inneholder det meste av hans kunst. Vigelandsparken er en av Norges mest besøkte attraksjoner, med over en million besøkende hvert år. Som første parkanlegg i Norge ble det fredet av Riksantikvaren i 2009.

Nasjonalmuseet

Det nye museet huser en fast utstilling på rundt 6 500 gjenstander som spenner om alt fra design, kunsthåndverk og billedkunst fra mange århundrer, i tillegg til kunst fra vår egen tid.

Hovedutstillingen skaper spennende sammenhenger på tvers av de ulike samlingene som tidligere ble presentert i hvert sitt museum. Publikum kan også oppleve en stor presentasjon av de mest kjente maleriene til Edvard Munch, inkludert Skrik (1893) og Madonna (1894).

Museets kjennemerke er den store, lysende utstillingshallen i marmorglass som troner øverst på bygningen. Her er det plass til skiftende utstillinger av internasjonalt kaliber.

Oslo Reptilpark

Oslo Reptilpark Norges eneste reptilpark - en liten dyrepark midt i Oslo med over 100 dyr, deriblant kvelerslanger, snoker, gekkoer, øgler, pilgiftfrosk, vakre tarantelle, en dvergkrokodille, aper, skilpadder og fisk – og en sort enke, verdens giftigste edderkopp. Her kan man være med på fôring av slanger, silkeaper, krokodillen og flere andre dyr. Se flere tips for barnetilpassede aktiviteter her.

Utforsk museene på Bygdøy

Frammuseet

På Frammuseet kan du oppleve skipet som blant annet brakte Fridtjof Nansen til Nordpolen. Regnet som verdens sterkeste treskip, er det godt bevart den dag i dag, og om bord kan du få et innblikk i hvordan mannskapet levde under de farlige ekspedisjonene. 

Et steinkast unna Frammuseet finner du Kon-Tiki museet, hvor flere av flåtene til Thor Heyerdal står utstilt i sin helhet, balnt annet balsaflåten han brukte under sin ferd over Stillehavet. Museet har flere andre utstillinger relatert til ekspedisjonene, filmvisning og en undervannsutstilling. Absolutt verdt et besøk!

Norsk Folkemuseum

Et av verdens eldste og største friluftsmuseer, med 155 historiske bygninger, egen gamleby og en stavkirke fra ca. år 1200. Om sommeren byr museet på kjøring med hest og vogn, fôring av dyrene, demonstrasjon av gamle håndverksteknikker, åpen kolonialbutikk, lysstøperi, historisk lekeplass, omvisninger og vandreteater. 

Vikingskipshuset (stengt - midlertidig flyttet)

Oppdater historiekunnskapen på Vikingskiphuset, som viser funn fra Gokstad, Oseberg og Tune. Det er også mindre båter, sleder, verktøy og tekstiler utstilt.

Museet er midllertidig flyttet til Historisk museum i Oslo sentrum hvor du kan se noen av de mest ikoniske gjenstandene fra vikingtiden. Vikingskipshuset flyttes tilbake i renoverte lokaler på Bygdøy i 2026.