Spis godt i storbyen

Er du som oss, er maten en stor del av ferieopplevelsen. Derfor har vi funnet frem en rekke spennende spisesteder for deg som besøker Oslo. Tipsene spenner fra elegante middager til de små lokale stedene hvor du kan komme i jeans og hettegenser. Utforsk alt hva Oslo kan by på av matkultur!Ristorante Ferro

Drømmer du om Italia? Da bør du legge turen til Ristorante Ferro som du finner i underetasjen på Scandic Vulkan. Restauranten har en varm og hyggelig atmosfære med åpent kjøkken der det tilberedes italienske delikatesser. Benvenuti! La famiglia Ferro

Palmen restaurant

Opplev Scandic sin egen historiske og ærverdige restaurant på Grand Hotel Oslo by Scandic midt i sentrum. Her tilbys en spennende meny sammensatt av moderne retter og klassikere. I helgene anbefaler vi at du tester vår populære «Afternoon Tea». Husk at det er lov å pynte seg for å skape den ultimate følelsen av hverdagsluksus!

 

Sanatoriets Vinkjeller

På toppen av Oslo finner du Sanatoriets Vinkjeller. Den ligger i kjelleren på Scandic Holmenkollen Park. Kjelleren er fylt til randen med vin fra ulike vinleverandører rundt om i verden. Vi har et bredt utvalg av vin på glass og flasker. Du finner også herlige skinker, oliven, brød og andre godsaker som er godt å nyte ved siden av vinen. 

Nedre Foss Gård

Et steinkast unna Scandic Vulkan finner du denne lekre og spennende restauranten, som også kan by på eget bryggeri i 2. etasje og vingård i bakgården. Her tilbys det en kontinental meny basert på råvarer i sesong. Gjør deg klar for en fantastisk kveld i den gamle hovedgården midt på Grünerløkka!

The Vandelay

Nede i Bjørvika, kun en kort spasertur fra Scandic Oslo City, ligger lillebroren til den prisbelønte restauranten Maaemo. Med store rosa dører og tidvis kø på utsiden skiller den lille bistroen seg ut blant skylinen i Bjørvika. Selv om både meny og atmosfære skiller seg fra Maaemo, er kvaliteten og smakene på samme nivå. Reserver bord for å smake en burger som ryktet sier «det er verdt å dø for»! 

Skabos hage

Sentralt, men utenfor bykjernen, ligger Skabos hage. Restauranten ligger i direkte tilknytning til Scandic Sjølyst, og byr på ferske råvaret og både grillet og grøntEtter endt shopping på fasjonable Sjølyst, kan du nyte et bedre måltid ute under varmelampene året rundt. Opplev det beste Karenslyst Allé kan by på etter en lang dag i byen!

Mamma Pizza

Midt i sentrum, kun noen minutters gange fra Scandic Byporten og Scandic Oslo City, ligger det mange vil mene er byens beste pizza. Den lille sjarmerende pizzeriaen drives av to brødre fra Bologna, og byr på utsøkt italiensk mat i koselige lokaler. Ta omveien vekk fra paradegate og nyt en pizza du sent vil glemme!

Smalhans

Det er ikke mange nabolagsrestauranter som kan skryte på seg en stjerne i Michelin-guiden, men det kan Smalhans på St. Hanshaugen. Med en uformell atmosfære og fokus på husmannskost, har «hele Oslo» trykket dem til sitt bryst.Ta turen opp fra Scandic St. Olavsplass og nyt en raus og god middag etter forestillingen!

Vinoteket

Noen minutter rask gange fra Scandic Solli finner du stedet for de som elsker vin. Men det er også stedet for deg som elsker pizza, gjerne sammen med vin. Med en moderne vri på pizzaen og et vinutvalg som vil høste applaus hos selv den mest kresne, klarer Vinoteket å kombinere fingermat med «fine dining». Det i seg selv er verdt et besøk!

Naturli` Skøyen

Endelig har Oslo fått et eget spisested med fokus på plantebasert mat. Bor du på Scandic Sjølyst kan du rusle innom NATURLI’ Cafe på veien til byen. Her kan du prøve ut spennende og fargerike frokost-, lunsj- og middagsretter av 100% plantebaserte råvarer. Dra innom for en smakebit på en mer bærekraftig livsstil!

Haralds Vaffel

Midt på Grünerløkka ligger det en liten, men fargerik café som har spesialisert seg på noe så hverdagslig som vafler. Under slagordet ”Alle elsker vafler”, har de etablert seg som en brobygger mellom norsk matkultur og moderne bykultur. Ikke la muligheten til å prøve pølse i vaffel eller andre godsaker midt i Oslo-gryta dersom du for eksempel. bor på Scandic Vulkan.

Syverkiosen

Hos Syverkiosken øverst på Grünerløkka føles det som tiden alltid har stått stille. Lite er annerledes enn det var for 50 år siden, men kundene er like trofaste. Så anerkjente er pølsene som serveres ut av den lille luken, at selv matjournalisten i The Guardia lot seg begeistre! Ta el-sparkesykkelen opp fra Scandic Vulkan for en smak av svunnen tid!