Vegetar og vegansk mat i Oslo

Plantebasert kost har vært en av de største restauranttrendene de siste årene og spennende veganske og vegetariske tilbud dukker stadig opp i Oslo. Vi deler våre favoritter!

Nordvegan

Nordvegan er all maten laget av plantebaserte råvarer. Målet er å servere god og sunn mat med lavest mulig økologisk fotavtrykk. Menyen endres daglig men består ofte av plantebaserte retter basert på lasagne, salater og raw-kaker.

Kristian IVs gate 15 B, 0162 Oslo

KUMI

I gamlebyen ligger Kumi, en vegetarisk kafe og juicebar som serverer frokost og lunsj fra morgen til kveld. Nabolagskafeen har også et stort utvalg av veganske retter og deilig brunsj som serveres i helgene. Råvarene som brukes på Kumi er økologiske, uten kjemikalier eller raffinert sukker.

Schweigaards gate 56A, 0656 Oslo

Funky Fresh Foods

Her får du servert mat fra et 100% plantebasert kjøkken i unike lokaler på DogA med utsikt over Akerselva. Funky Fresh Foods tilbyr  bl.a. wraps, sandwicher, burgere og tapas, samt smoothies, juice, milkshakes, kaffedrikker, vin og øl.

Hausmanns gate 16, 0182 Oslo

Nordic Foodprint


På «NOFO» får du servert deilig og sunn plantebasert mat av lokale, økologiske og bærekraftige ingredienser. Restauranten tilbyr retter basert på «Farmbowls»-konseptet, der du velger en base, toppings og dressing. I tillegg tilbys det bærekraftige drinker, økologisk øl, hjemmelagede kaker og kjeks. Lokalet har en liten uteservering i bakgården.

Prinsens Gate 10, 0152 Oslo

Habsak

Kaféen Habsak på Alexander Kiellands er et behagelig sted å slappe av, spise deilig Middelhavsmat og nyte godt selskap. Stedets spesialitet er hjemmelaget hummus servert med pitabrød, pickles og krydret saus laget av persille og chilipepper. Menyen består også av falafel, labaneh, couscous og ulike snacks.

Kingos gate 1B, 0457 Oslo

Oslo Raw

Med raw food menes rå mat som ikke er prosessert eller varmet opp over 42 grader. Alt som selges på Oslo Raw faller inn under denne betegnelsen, og er i tillegg vegansk og sukkerfritt. Oslo Raw driver også med kurs, catering og arrangementer innen raw food.

Oslo Raw Adamstuen - Ullevålsveien 82b

Oslo Raw Frogner - Skovvein 16