7 ting å gjøre i oslo

Oslo har mye å by på, uansett hva du er ute etter! For å hjelpe deg i gang, har vi plukket ut noen favoritter for gode opplevelser innendørs og utendørs. Nyt!

1. Se byen fra sykkelsetet

    

En god måte å bli kjent med byen på, er fra sykkelsetet - et godt supplement til annen transport i Oslo, og mye mer miljøvennlig! Oslo er ikke en stor by, og det er korte avstander fra byen til mer landlige områder. Noen Scandic-hoteller har sykler du kan låne gratis, og hvis ikke disse er tilgjengelig, er det enkelt å leie en fra Oslo Bysykkel som har hele 240 sykkelstasjoner rundt om i byen. Et dagspass her koster kun 49,- kroner. 

Lei av å sykle? Du kan også utforske Oslo fra de nye elektriske sparkesyklene. For et par kroner per minutt kan du suse rundt på byens nyeste fremkomstmiddel. Alt du trenger å gjøre er å laste ned VOI-appen. 

2. Kunst i parken

    

Hvorfor ikke ta en rolig dag i Frognerparken? Her finner du mer enn 200 skulpturer av Gustav Vigeland. Gå ikke glipp av Sinnataggen eller Livshjulet. Hvis du er i Oslo på en søndag, kan du også besøke mausoleet til kunstnerens yngre bror, Emanuel Vigeland. Det er en noe uhyggelig attraksjon, med et dunkelt, tønnehvelvet rom fullstendig dekket av fresker og dramatiske scener fra menneskets liv og død.

3. Tilbring dagen innendørs

    

Når været ikke passer klærne, kan du ta turen til noen av Oslos mest besøkte attraksjoner. På Den Norske Opera & Ballett kan du få en guidet omvisning, eller nyte en av de mange forestillingene og konsertene som går. Like ved Operaen finner du også det nye Munchmuseet, Lambda, som etter planen skal åpnes i 2020. 

Holmenkollen skimuseum og hopptårn er verdens eldste spesialmuseum for ski, og ligger inne i fjellet ved toppen av hoppbakken. Øverst fra hopptårnet i Holmenkollen kan du nyte en spektakulær panoramautsikt over Oslo by. 
For de yngre og aktive kan et besøk til Skur 13, en innendørs skatehall med rails, pipes og ramper, være en spennende aktivitet. Eller kanskje tør du å holde en levende slange hos Oslo Reptilpark?

4. Ønsker du en utfordring?

Du er ikke redd for høyder, er du? Utfordre deg selv og høydeskrekken i Skandinavias største klatrepark! Oslo Sommerpark har forskjellige vanskelighetsgrader, og inkluderer 900 meter med zipliner. Glem ikke å besøke den populære Vaffelboden for nystekte vafler etterpå.

Oslo tilbyr mange alternativer for de som liker å kombinere fysiske og mentale utfordringer. Hvorfor ikke prøve et av byens mange Escape Rooms, eller Fangene på Fortet? Her kan alle delta uansett alder, og passer for både vennegjenger, familier og bedrifter. 

5. Utforsk museene på Bygdøy

Oppdater historiekunnskapen på Vikingskiphuset, som viser funn fra Gokstad, Oseberg og Tune. Det er også mindre båter, sleder, verktøy og tekstiler utstilt. Ta vare på billetten, da den gir deg gratis inngang på Historisk museum innen 48 timer.

På Frammuseet kan du oppleve skipet som blant annet brakte Fridtjof Nansen til Nordpolen. Regnet som verdens sterkeste treskip, er det godt bevart den dag i dag, og om bord kan du få et innblikk i hvordan mannskapet levde under de farlige ekspedisjonene. 

Et steinkast unna Frammuseet finner du Kon-Tiki museet, hvor flere av flåtene til Thor Heyerdal står utstilt i sin helhet, balnt annet balsaflåten han brukte under sin ferd over Stillehavet. Museet har flere andre utstillinger relatert til ekspedisjonene, filmvisning og en undervannsutstilling. Absolutt verdt et besøk!

6. Dra på øyhopping i Oslofjorden

Med en vanlig billett for offentlig transport eller et Oslo Pass, kan du dra på øyhopping mellom øyene i indre Oslofjord. Det er mange strender og turløyper, og også kulturarv fra Middelalderen å utforske på øyene. Les mer om øyhopping i Oslofjorden her.

7. Fersk fisk

Å kjøpe fersk fisk direkte fra fiskerne når de kommer inn i havnen om morgenen er en gammel tradisjon i hovedstaden vår. Så hvorfor ikke stå opp tidlig og spise ferske reker på en benk på Rådhusplassen? Kanskje noe av det beste med norsk sommer.