Turistattraksjoner i Hamburg

Hamburg, min egen perle! Tysklands nest største by trekker til seg en god del turister hvert år. En maritim stil med både wilhelminsk og modernistisk arkitektur møter en fargerik partyscene. Denne havnebyen ved elven Elben skilter ikke bare med flere turistattraksjoner og eksklusive shoppingmuligheter, men også en mengde grøntområder og destinasjoner for utflukter. Du kan besøke fiskemarkedet, landingsbryggene (Landungsbrücken), varehusdistriktet Speicherstadt, Elbphilharmonie konsertsal eller Reeperbahn: her er våre beste tips for en tur i Hamburg.Speicherstadt

Speicherstadt er en av Hamburgs vakreste attraksjoner og et landemerke for byen. Distriktet har vært oppført på UNESCOs verdensarvliste siden 2015. Den historiske wilhelminske arkitekturstilen er kjent for sine overflater, tårn og broer av murstein, som gjenspeiles i kanalen. Uansett om du reiser med båt eller til fots, vil du merke den romantiske og hemmelighetsfulle atmosfæren her, spesielt i kveldslyset. Den kunstneriske flombelysningen på de røde fasadene i de tidligere varehusene forvandler distriktet til et eventyrlig sted, noe som gjenspeiles i vannet. I nærheten finner du den mest berømte attraksjonen i byen: Elbphilharmonie. Denne imponerende bygningen er vel verdt et besøk – selv om det er «bare» for en guidet omvisning i konsertsalen.

Havnen

Hamburg skilter med Europas nest største havn og har mye å by på: landingsbryggene (Landungsbrücken) er noe alle besøkende bør få med seg. De fleste antar at de står fast, men disse bryggene flyter faktisk på Elben. Her ligger også den 200 meter store Abfertigungsgebäude, eller terminalbygningen, som ble utnevnt til et vernet monument i 2003. Hvis du har tid til å utforske mer av havnen, kan du ta heisen 24 meter ned og gå gjennom den gamle Elben-tunnelen under elven, uten å betale noe ekstra.

Havnen feirer jubileet sitt i mai hvert år. Hvis du er i Hamburg i denne perioden, vil du se at havnen glitrer i et helt nytt lys! Her finnes det noe for enhver, fra historiske skip til boder og levende musikk. En flott fyrverkerioppvisning lyser opp byen hver kveld.

Fiskemarked

«Jeg tar gjerne noen makreller også!» Slike kommentarer vil du ofte høre på fiskemarkedet i Hamburg. Her står ålselgere og ostemakere side om side for å ta imot besøkende hver søndag morgen. Ropene fra markedsfolkene øker i volum når de konkurrerer om å trekke kunder til bodene sine. I fiskeauksjonhallen like ved byr den levende musikken folk opp på dans – for mange nattugler er dette kveldens siste stopp.

St. Michael-kirken

Denne kirken er SELVE symbolet på Hamburg og et syn du ikke bør gå glipp av. Den er nå i sin tredje inkarnasjon, etter å ha blitt ødelagt to ganger tidligere: én gang av lynet og én gang av brann. Kirken har plass til 2 500 personer, og utkikksplattformen er 82 meter høy. Perfekt for et fugleperspektiv over Hamburg! To ganger om dagen kan du høre musikken fra «Michel-trompeterene» spilles på taket – dette bør du få med deg.

Liker du sterke lys bedre enn stearinlys?

Da bør du ta en tur innom Reeperbahn, Hamburgs «mest syndige mil». Her finner du rader etter rader med barer, strippeklubber, diskoteker og burlesk-barer. Denne beryktede gaten er ikke bare for de feststemte, men har også flere ulike kulturtilbud: Operettenhaus med sin Hollywood-stil og utsikt over Reeperbahn fremfører musikkproduksjoner som «Mamma Mia!» og «TINA – The Tina Turner Musical». Distriktet er stillere på dagtid, med en rekke sjarmerende kafeer.

Sightseeing til fots

Mange av attraksjonene i Hamburg ligger i kort gangavstand fra hotellet vårt. Vi har satt sammen en kort oppdagelsesferd for deg:

Du kan starte på vårt komfortable og sentrale hotell, Scandic Hamburg Emporio. Langs Jungfernstieg finner du mange shoppingmuligheter, restauranter og kafeer med utsikt over innsjøen Binnenalster med sine fontener. Rathausmarkt er et flott sted når du vil stoppe opp og følge med på den daglige aktiviteten på Rathausplatz over en kopp kaffe eller et glass Alsterwasser shandy. Samtidig kan du beundre den historiske fasaden på selve rådhuset. Hvis du begynner å få vondt i bena, kan du bestille et spontant cruise på elven Alster og beundre «byens perle». Få en perfekt slutt på dagen ved å se på solnedgangen fra utkikksplattformen på Landungsbrücken.

Sightseeing med sykkel

Lei en av syklene våre og ta deg en sykkeltur langs Elben. Du vil dra forbi St. Pauli Landungsbrücken og Altonaer Balkon (Altona-balkongen), og du kan stoppe for å nyte forfriskninger ved Strandperle – en rustikk bar med havneatmosfære. Hvis du ikke er for sliten, kan du dra litt lenger og se «Alte Schwede», den eldste kampesteinen i Tyskland. Hvis du er glad i arkitektur, kan du beundre de mange luksuriøse hjemmene og eiendommene rundt innsjøen Elbchaussee.

Bo midt i sentrum

Det perfekte startpunktet for å utforske Hamburg er vårt sentrale hotell, Scandic Hamburg Emporio. Fra Gänsemarkt kan du besøke mange av attraksjonene i Hamburg til fots. Etter en slitsom dag med shopping og sightseeing, kan du legge deg ned i en av våre komfortable senger med springfjær eller slappe av med noe godt å drikke.

Følgende fordeler venter deg:

 • Byhotell med en sentral beliggenhet i Hamburg
 • Bare 15 minutters gange fra Dammtor stasjon for langdistansetog
 • Andre severdigheter like i nærheten (som Gänsemarkt, Jungfernstieg, Laiszhalle, Planten un Blomen)
 • GratisWiFi
 • Barn på opptil 12 år får overnatting og frokost uten ekstra kostnad
 • Romslige og komfortable rom
 • Omfattende frokost med mange økologiske og allergikervennlige produkter
 • Parkering direkte ved hotellet vårt
 • Skandinavisk stil og design i Tyskland
 • Lun og vennlig service
 • Bestill direkte på nettsiden vår og få de beste tilbudene