Vår matfilosofi

Allerede i 2011 startet vi med å måle og gjøre tiltak for å redusere matsvinn, som en del av Scandic sin ambisjon om å finne nye og smarte måter å jobbe med miljø og bærekraft. Vi måler kontinuerlig matsvinn fra buffeten og tallerkenene fra frokosten.

Gjennom initiativet «Kutt Matsvinn 2020» i regi av Matvett, har Scandic Norge forpliktet seg til å kutte sitt matsvinn med 20 prosent innen 2020
Videre har vi, som første og eneste hotellkjede, inngått et samarbeid med Too Good To Go (TGTG). Samarbeidet omfatter hele 53 av våre norske hoteller,
der vi tilbyr overskuddsmat fra frokost/lunsj/middag til brukere av TGTG-appen, for halv pris eller mindre.

Nyhet! Vi har besluttet å fjerne alle plastsugerør og cocktailpinner fra hotellene. Plastavfall er en av de største miljøutfordringene vi står overfor.
Fjerning av sugerør kan høres ut som et lite skritt, men det er et viktig et i vårt arbeid å være ledere innen bærekraft i hotellbransjen.