Å utforske på sykkel kan hjelpe deg med å oppdage nye steder

Liker du ideen om å tilbringe dagene dine på sykkel langs noen av Sveriges beste sykkelruter og fjellsykkelløyper mens du tilbringer natten med avslapning på et hotell? Da har du kommet til rett sted! Vi har noen tips for deg hvis du ser etter hoteller nær noen av de beste sykkelrutene i Sverige.Sykkelferier i Sverige

Rundt Vätternleden (Vätternleden-sykkelrute)

Deler av denne 420 km lange ruten deles med den noe bedre kjente Vätternrundan-fritidssykkelruten langs Vättern-innsjøen. Denne sykkelruten tar deg gjennom vakker natur og pittoreske landsbyer. Scandic har to hoteller i Jonköping, det ene, Scandic Elmia, er det perfektet stoppet for de som reiser på sykkel. Hotellet tilbyr sykkeloppbevaring, et sykkelverksted og, i enkelte rom, veggmonterte sykkelstativer.

Overnatting langs Vätternleden:

Kustleden-kystløype

Løypen går fra Grisslehamn på Väddö i Stockholm-skjærgården til Västervik i Småland. Løypen dekker fire provinser: Uppland, Södermanland, Östergötland and Småland. Langs veien kan du beundre den vakre kysten og idylliske øyer. Mesteparten av løypen er asfalt.

Overnatting langs Kustleden-kystløype:

Kattegattleden-sykkelrute

Oppdag vakre Halland og Skåne på denne kystløypen. Ruten går mellom Helsingborg og Göteborg og langs veien kan du svømme i havet og besøke små fiskelandsbyer og vakre sommerbyer som Halmstad og Varberg.

Overnatting langs Kattegattleden-sykkelrute:

Västgötaleden-sykkelrute

Sykle langs små landeevier gjennom et undulerende landskap. Ruten svinger seg stadig og det er mange forskjellige ruter du kan følge. Ruten tar deg også til de to største innsjøene i Sverige, Vänern og Vättern.

Overnattingsforslag langs Västgötaleden-ruten:

Sverigeleden-sykkelrute i nord

Sverigeleden-ruten er lang – som navnet foreslår går den hele lengden av landet, fra Helsingborg i sør til Karesuando i nord. Når du fokuserer på den nordlige delen av ruten kan du om sommeren sykle gjennom magisk landskap og nyte skoger, elver, stryk og midnattssolen.

Forslag for overnatting langs den norlige delen av Sverigeleden-ruten?

Sverigeleden-sykkelrute i midt-Sverige

Når vi drar videre sør langs ruten når vi Dalarna og Värmland fylker med sine vakre skoger, fjell og innsjøer.

Bra steder å bo langs Sverigeleden-ruten i Dalarna og Värmland:

Fjellsykkelløyper i Göteborg

Det er et antall ruter å utforske i Göteborg-området, på terreng med forskjellige vanskelighetsgrader. Forsøk for eksempel området rundt Skatås og Delsjön eller ruten ved Mölndal og Kallered.

Utvalgte hoteller i nærheten:

Borgen i Värnamo

Borgen-området tilbyr både en XCE- og en SM-sykkelrute, blant andre ting. Her kan du finne en teknisk rute med flere hopp og hindringer. Utfordre deg selv og sykkelen din.

Hoteller i nærheten:

Högbo

Utenfor Sandviken finner du Högbo, en skattekiste av utendørsopplevelser, inkludert et stort antall fjellsykkelruter. Velg mellom stier og grusløyper som strekker seg over flere kilometer eller et teknisk område som inkluderer to pumpe-løyper.

Her bor du: