Helgetur til Bergen

Skal du en helg til Bergen med vennegjengen, familien eller på romantisk tur med kjæresten? Vi har samlet de beste tipsene til hva du bør oppleve, hvor du bør spise, og hvordan du kan beundre byen fra sjøen!Vi gir deg våre tips til en aktivitetsfylt helg i Bergen!

Kickstart dagen med en god hotellfrokost.

Begynn dagen med vår prisbelønte frokost på et av våre 8 hoteller i Bergen. I hjertet av byen, sentralt ved Lille Lungegårdsvannet, finner du en Signatur frokost som gir deg akkurat det du trenger for en god start på dagen, nemlig på fantastiske Hotel Norge by Scandic. Her kan du blant annet starte lørdagen med en herlig time med yoga, etterfulgt av frokost i Nova. Hotellet har også utmerkelse for sin fremragende frokost.

Finn Bergens beste utsikt!

Etter en bedre frokost er er det tid for litt fysisk aktivitet. I nærhet til sentrum har du de fantastiske byfjellene, som gir deg tilgang til autentisk Vestlandsnatur. Det finnes turer for alle: Fra enkle gåturer perfekt for småbarnsfamiliene, til litt tøffere turer for en sporty gjeng. Finn turen som passer på Bergen og Hordaland Turlag sine nettsider. 

Dersom du bor på Hotel Norge by Scandic kan du låne en sykkel for å ta en sykkeltur rundt i vakre Bergen - uten ekstra kostnad.

Ønsker du en spektakulær opplevelse – ta nye Ulriksbanen opp til det høyeste av Bergens 7 fjell med Norges største gondoler. Turen gir deg en fantastisk natur- og fjellopplevelse 643 meter over bygatene. På toppen får du storslått utsikt over Bergen by, hav, skjærgård, fjord og fjell. Ønsker du noe forfriskende å drikke eller spise, finner du Skyskraperen Restaurant på utsiktsplatåent. De serverer matopplevelser basert på lokale og kortreiste råvarer.

Over Vidden fra Ulrikken til Fløien – Turen over Vidden er en av de mest kjente turene på Byfjellene rundt Bergen. Ta gondolbanen opp til Ulriken, stå på ski over vidden til Fløyen og belønn deg selv med noe godt i glasset på Fløien Folkerestaurant. Turen tar ca 5 timer. God tur!

Fløyen – en skinnegående kabelbane for passasjertrafikk mellom Bergen sentrum og utsiktspunktet Fløyen beliggende på 320 moh. Dette er et av Bergens mest ikoniske kjennetegn, og bør oppleves. Fortiden er denne turistattraksjone stengt grunnet utbygging, men åpner igjen 1. april 2022.

 

Ta lunsjen i hippe Skostredet

Skostredet er Bergens svar på Oslos Grünerløkka. Området midt i sentrum har flere unike restauranter, caféer, og vintage-butikker som selger både interiør og klær. Frister det å titte innom nisjebutikker med klær av bambus, eksotisk interiør fra Afrika eller gamle plater? Da bør du legge lunsjen her.  

Det Hanseatiske Museum

Grip sjansen til å besøke et av de eldste og best bevarte trehusene i verden, det Hanseatiske museum. Museet er fra 1704, et unikt bygg med original innredning fra hanseatisk tid. Det er det eneste huset på Bryggen med opprinnelige interiør. Her kan du lære mer om hvordan de hanseatiske kjøpmennene levde og drev handel med tørrfisk og korn, mellom 1350-1750. Museet rommer to handelsstuer: En sjøstue og en landstue.

Shopping og mat

Bergen byr god shopping med fasjonable merkevareforretninger, nisjebutikker til store shoppingsentre. Byen har blitt en shoppingfavoritt i Norge, og puster Oslo i nakken som Norges shoppingby. De kan friste med butikker som Tennis, Pharma, Fresh Pepper, Zara, Retro, Twisted og alt av de kjente store kjedene som H&M, Bik Bok, Gina Tricot osv.

Bergen er et mekka for "foodies". Det kryr av deilige mat- og drikketilbud. Colonialen Restaurant, Lysverket, Café Norge og mange gode kaffebarer. Du reiser garantert ikke sulten hjem fra en helg i Bergen.

Opplev Bryggen

Når du forlater det Hanseatiske museet spaserer du rett ut på en UNESCO-verdensarv, det fotografiske ikonet Bryggen. Nye og tilbakevendende Bergens-turister bør avlegge et obligatorisk besøk hit. Opplev historien på nært hold og få et inntrykk av hvordan menneskene levde under Hansatiden i de skjeve trehusene og trange smugene.

Opplev Bergenshus Festning

Fra Bryggen er det naturlig å fortsette turen mot Vågen. Få med deg en av de eldste og best bevarte festningene i landet: Bergenshus Festning. Bli kjent med historien og den særegne arkitekturen til Bergenshus som ble festning i 1660. Følg for eksempel festningsløypen, en gåtur på rundt en time.

Rusletur til Skuteviken

Denne bydelen i Bergen er like gammel som byen selv. Området er perfekt for en rusletur på sjarmerende og autentiske smale brosteinsgater, mellom de fargerike trehusene. Det er rikelig med muligheter til en kaffepause og en hvil på en av de hyggelig kafeene.

Lei kajakk eller robåt

Fra Skuteviken er ikke veien lang for å oppleve Bergen sett fra vannet. Fortsett forbi Skuteviken langs sjøen, i retning Sandviken. Ved Norges Fiskerimuseum kan du leie tradisjonelle trebåter for en rotur, eller kajakker om du foretrekker padling.

Kulturopplevelser i Grieghallen

Grieghallen er hjemmearenaen for et av verdens eldste orkestre, fra 1765, Bergen Filharmoniske Orkester. I år fyller konserthuset 40 år, og som publikum kan du få med deg mange ulike musikksjangre og kulturopplevelser. Garantert kveldens høydepunkt!

Avslutt kvelden med en drink og utsikt

Ett kvartal unna Grieghallen ligger det perfekte stedet å avslutte kvelden. Nyt en drink med uslåelig utsikt fra 13. etasje hos Roast. Med en uformell atmosfære er dette stedet å enten avslutte kvelden, eller starte en helaften med venner. Roast finner du på Scandic Ørnen.

The Lobby er en perfekt møteplass når du skal møte gode venner for noe godt å drikke. Denne moderne og stilfulle bar og loungen finner du på Hotel Norge by Scandic. Her blir du møtt av våre dyktige bartendere som mixer alt fra klassiske drinker til friske signaturcocktails med eller uten alkohol. 

Eller du kan teste ut Café Norge som du også finner på Hotel Norge by Scandic. Her får du servert deilig lunsj og middag, nydelig kaffe og gode drinker. Vi serverer mat basert på norske og lokale råvarer fra Vestlandet, kombinert med internasjonale smaker og teknikker signert Head Chef Tore Espenes og hans dyktige team.