Helgetur til Bergen?

Skal du til en helg til Bergen med venninnegjengen, familien eller på romantisk tur med kjæresten? Vi har samlet de beste tipsene til hva du bør oppleve, hvor skal du bør spise, og hvordan du får beundret byen fra sjøen!Kickstart dagen med en god hotellfrokost

Begynn dagen med det som i år er kåret til fylkets beste frokost på Scandic Byparken! I hjertet av byen, sentralt ved Lille Lungegårdsvannet, finner du en hotellfrokost som gir deg akkurat det du trenger for en god start på dagen. På Hotel Norge by Scandic kan du hver torsdag og lørdag starte dagen med yoga og påfølgende frokost. Hotellet har også utmerkelse for sin fremragende frokost.

Finn Bergens beste utsikt!

Etter en bedre frokost er er det tid for litt fysisk aktivitet. I nærhet til sentrum har du de fantastiske byfjellene, som gir deg tilgang til autentisk Vestlandsnatur. Det finnes turer for alle: Fra enkle gåturer perfekt for småbarnsfamiliene, til litt tøffere turer for en sporty gjeng. Finn turen som passer på Bergen og Hordaland Turlag sine nettsider

Dersom du bor på Hotel Norge by Scandic kan du låne en sykkel for å ta en sykkeltur rundt i vakre Bergen - uten ekstra kostnad.

Ta lunsjen i hippe Skostredet

Skostredet er Bergens svar på Oslos Grünerløkka. Området midt i sentrum har flere unike restauranter, caféer, og vintage-butikker som selger både interiør og klær. Frister det å titte innom nisjebutikker med klær av bambus, eksotisk interiør fra Afrika eller gamle plater? Da bør du legge lunsjen her.  

Museum i Bergen

Er du kunstinteressert eller ønsker påfyll, er et museumsbesøk en perfekt anledning for å la seg inspirere.

Det Hanseatiske Museum

Grip sjansen til å besøke et av de eldste og best bevarte trehusene i verden, det Hanseatiske museum. Museet er fra 1704, et unikt bygg med original innredning fra hanseatisk tid. Det er det eneste huset på Bryggen med opprinnelige interiør. Her kan du lære mer om hvordan de hanseatiske kjøpmennene levde og drev handel med tørrfisk og korn, mellom 1350-1750. Museet rommer to handelsstuer: En sjøstue og en landstue.

Opplev Bryggen

Når du forlater det Hanseatiske museet spaserer du rett ut på en UNESCO-verdensarv, det fotografiske ikonet Bryggen. Nye og tilbakevendende Bergens-turister bør avlegge et obligatorisk besøk hit. Opplev historien på nært hold og få et inntrykk av hvordan menneskene levde under Hansatiden i de skjeve trehusene og trange smugene.

Opplev Bergenshus Festning

Fra Bryggen er det naturlig å fortsette turen mot Vågen. Få med deg en av de eldste og best bevarte festningene i landet: Bergenshus Festning. Bli kjent med historien og den særegne arkitekturen til Bergenshus som ble festning i 1660. Følg for eksempel festningsløypen, en gåtur på rundt en time.

Rusletur til Skuteviken

Denne bydelen i Bergen er like gammel som byen selv. Området er perfekt for en rusletur på sjarmerende og autentiske smale brosteinsgater, mellom de fargerike trehusene. Det er rikelig med muligheter til en kaffepause og en hvil på en av de hyggelig kafeene.

Lei kajakk eller robåt

Fra Skuteviken er ikke veien lang for å oppleve Bergen sett fra vannet. Fortsett forbi Skuteviken langs sjøen, i retning Sandviken. Ved Norges Fiskerimuseum kan du leie tradisjonelle trebåter for en rotur, eller kajakker om du foretrekker padling.

Nyt middagen på Pascal Mat & Vin

Etter en aktiv dag frister det muligens å ta middagen på en kontinentalinspirert, uformell bistro? Da kan turen gå til Scandic Neptun, som ligger i gangavstand til Torgallmenningen. Velg mellom dagens fangst fra havet eller restaurantens signaturburger. Alle burde finne noe som frister på menyen.

Kulturopplevelser i Grieghallen

Grieghallen er hjemmearenaen for et av verdens eldste orkestre, fra 1765, Bergen Filharmoniske Orkester. I år fyller konserthuset 40 år, og som publikum kan du få med deg mange ulike musikksjangre og kulturopplevelser. Garantert kveldens høydepunkt!

Avslutt kvelden med en drink og utsikt

Ett kvartal unna Grieghallen ligger det perfekte stedet å avslutte kvelden. Nyt en drink med uslåelig utsikt fra 13. etasje hos Roast. Med en uformell atmosfære er dette stedet å enten avslutte kvelden, eller starte en helaften med venner. Roast finner du på Scandic Ørnen.

The Lobby er en perfekt møteplass når du skal møte gode venner for noe godt å drikke. Denne moderne og stilfulle bar og loungen finner du på Hotel Norge by Scandic. Her blir du møtt av våre dyktige bartendere som mixer alt fra klassiske drinker til friske signaturcocktails med eller uten alkohol. 

Eller du kan teste ut Café Norge som du også finner på Hotel Norge by Scandic. Her får du servert deilig lunsj og middag, nydelig kaffe og gode drinker.Vi serverer mat basert på norske og lokale råvarer fra Vestlandet, kombinert med internasjonale smaker og teknikker signert Ørjan Johannessen og Head Chef Tore Espenes og hans dyktige team.