Energirik granola

Lag din egen smakefulle og energirike granola. Sunn, enkelt og veldig godt!



Å skjære og smøre brødskiver til frokost kan ta mange dyrebare minutter på morgenen – særlig hvis man er en familie. Dersom du lager denne granolaen kvelden i forveien er du sikret en kjapp og smakfull start på dagen. Granola gjør deg mett uten å være mektig, og siden denne smaker litt søtt så er den også en sikker vinner blant de små.

Foto: Christian Løken, Balder Film

Tips: Ta med granola ut på skogstur. Pakk en liten boks i sekken og ta med melk på thermos eller stålflaske så holder den seg kald.

Ingredienser

  • 5 dl store havregryn
  • 4 dl rugflak
  • 3 ss sesamfrø
  • 3 ss gresskarkjerner
  • 2 dl valnøtter
  • 1 dl kokosflak
  • 1/5 dl solsikkefrø
  • 1 1/2 dl eplesyltetøy
  • 4 ss honning
  • 1 god ss kanel
  • 2 gode klyper salt

Slik gjør du

1. Bland alt, bortsett fra tørkede bær, i en bolle

2. Hell blandingen over på en stekeplate dekket med bakepapir

3. Stek granolaen i ovnen i ca. 40 minutter på 180 grader til massen får en gyllen farge.

4. Bland inn den tørkede frukten, avkjøl og hell granolaen over i en glasskrukke  eller annen tett beholder