Energirik granola
Lag din egen smakefulle og energirike granola. Sunn, enkelt og veldig godt!
Å skjære og smøre brødskiver til frokost kan ta mange dyrebare minutter på morgenen – særlig hvis man er en familie. Dersom du lager denne granolaen kvelden i forveien er du sikret en kjapp og smakfull start på dagen. Granola gjør deg mett uten å være mektig, og siden denne smaker litt søtt så er den også en sikker vinner blant de små.
Foto: Christian Løken, Balder Film
Tips: Ta med granola ut på skogstur. Pakk en liten boks i sekken og ta med melk på thermos eller stålflaske så holder den seg kald.
Ingredienser
- 5 dl store havregryn
- 4 dl rugflak
- 3 ss sesamfrø
- 3 ss gresskarkjerner
- 2 dl valnøtter
- 1 dl kokosflak
- 1/5 dl solsikkefrø
- 1 1/2 dl eplesyltetøy
- 4 ss honning
- 1 god ss kanel
- 2 gode klyper salt
Slik gjør du
1. Bland alt, bortsett fra tørkede bær, i en bolle
2. Hell blandingen over på en stekeplate dekket med bakepapir
3. Stek granolaen i ovnen i ca. 40 minutter på 180 grader til massen får en gyllen farge.
4. Bland inn den tørkede frukten, avkjøl og hell granolaen over i en glasskrukke eller annen tett beholder