Nyt en byferie i Helsinki

Helsinki er en ideell by for en avslappet ferie! I denne kompakte byen er alt i nærheten, og du kan raskt å komme deg fra et sted til et annet. Det er alltid noe å se og gjøre her!

10 tips for en ferie i Helsinki

Finn de beste tipsene for aktiviteter, lån en sykkel i hotellresepsjonen din, og dra til maritime Helsinki.

1. En by full av severdigheter og arrangementer

Helsinki har nok av ting å gjøre, og severdighetene og arrangementene der sikrer en fantastisk ferie. Nye og interessante severdigheter inkluderer det helt renoverte olympiske stadionetAmos Rex-museet og Helsinkis sentralbibliotek Oodi.

2. Et flott urbant landskap

Bygningene i byen er severdigheter i seg selv, og det er nok å beundre i Helsinkis urbane landskap. Det utrolige bylandskapet er dominert av bygninger i Art Nouveau-stil, majoriteten av disse ligger plassert i distriktene Ullanlinna og Katajanokk i Helsinki. Bylandskapet består også av verker av de berømte finske arkitektene Alvar Alto og Eliel Saarinen, for eksempel nye Scandic Grand Central Helsinki Hotel på sentralstasjonen.

3. Lokkende øyer

Ta med deg en piknik fra markedsplassen eller kjøp den på hotellet, opp på fergen og dra til én av Helsinkis mange øyer: Suomenlinna, Vallisaari, Lonna, Uunisaari eller Pihlajasaari. Du kan gå til Seurasaari langs en vakker bro. Øyene har også kiosker, kafeer og restauranter, der du kan nyte sjøutsikt og deilig mat servert til bordet ditt.

4. Utmerkede shoppingmuligheter

Det er også en god idé å kombinere besøket ditt til Helsinki med en shoppingtur. Shoppingsentrene, varemagasinene og det velkjente Design-distriket tilbyr flotte oppdagelser for alle, fra finsk design til internasjonale merker. Vi anbefaler også å utforske loppemarkedene og bruktbutikkene i byen – det er flere i nærheten av sentrum.

5. Maritime Helsinki

Sentrum i byen tilbyr mange muligheter for å utforske maritime Helsinki. Helsinki har mer enn 130 km kystlinje. Kystområdene og -veiene er forbundet med utmerkede gang- og sykkelruter. Allas Sea Pool-spa er en unik mulighet til å friske deg opp hele året, i tre bassenger bygget inn i havet.

Löyly og Helsinki SkyWheel-bilderettigheter VisitFinland/Pekka Keränen og Ari-Pekka Darth

Du kan også se sentrum av byen og de nærliggende øyene fra SkyWheel nær markedsplassen. Fra sentrum av byen kan du også enkelt reise til det unike Löyly-restaurant og badstukomplekset i Hernesaari.

6. Parker i Helsinki

Helsinki er kjent for sine velholdte parker og grønne områder. I sentrum av byen kan du nyte solfylte dager i Esplanade-parken, den gamle kirkeparken, og Sinebrychoff-parken. Kaivopuisto og Töölönlahti er populære utendørsområder. Sentralparken, som går gjennom hele byen, har lengre joggestier og skogruter. I den botaniske hagen i Kaisaniemi kan du nyte natur hele året.

7. Bytur på en trikk

Du kan kjøpe en dagbillett, hoppe på en hvilken som helst trikk, og reise rundt i byen så mye du ønsker. Trikkerute 2 har mange severdigheter. Arkitekturelskere kan se arktitekturiske juveler langs trikkerute 4 og de interessert i design bør ta trikkerute 6. 

8.  En ferie for hele familien

Helsinki tilbyr et antall aktiviteter som passer for alle aldre. Dra til de raske kjøreattraksjonene i Linnanmäki, se de ville dyrene i Korkeasaari-dyrehagen eller dykk ned i verden under vann i Sea Life. Det er 60 offentlige lekeplasser i Helsinki der barn kan ha det moro.

9. Delikatesser fra markedene eller markedshallen

Helsinki har mange markeder og markedshaller som er fulle av delikatesser og yrende av liv. Markedshallene er også et bra sted å nyte en lekker lunsj og kaffe.

10. En plan for en regnfull dag

Du bør også få med deg et besøk på ett av Helsinkis mange teatre  under ferien din i kulturhovedstaden. Du kan finne forestillinger på både store og små scener. Det er også mer enn 80 museer i Helsinki. I tillegg til de best kjente museene, så som Ateneum og Kiasma, er det museer for design, arkitektur, naturvitenskap, historie og kunst.

Overnatting i Helsinki

Scandic har flere hoteller med topp beliggenhet i Helsinki.